Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιουν-2020 13:31

  Ικανοποιημένος ο αμπελοοινικός κλάδος από τα μέτρα του ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

  Ικανοποιημένος ο αμπελοοινικός κλάδος από τα μέτρα του ΥΠΑΑΤ για την αντιμετώπιση της πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ικανοποίησή τους για τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στον αμπελοοινικό κλάδο, εξέφρασαν η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

  Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα δύο μέτρα για την στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου, την απόσταξη κρίσης και τον "πράσινο τρύγο". Ο προϋπολογισμός για την απόσταξη κρίσης φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ και για τον "πράσινο τρύγο" σε 2 εκατ. ευρώ.

  Ο ΕΔΟΑΟ χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετικές τις αποφάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη για το πράσινο τρύγο και την απόσταξη κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι "θα λειτουργήσουν ευεργετικά, αποκαθιστώντας σε σημαντικό βαθμό την ισορροπία στην αγορά οίνου και δίνοντας λύση στο οξύ πρόβλημα των αποθεμάτων".

  Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής, Γιάννης Βογιατζής, με την αύξηση του διατιθέμενου ποσού στα 25 εκατ. ευρώ, "μειώνεται σημαντικά η πίεση στα οινοποιεία και αποτρέπεται ο κίνδυνος της συρρίκνωσης ή και της ολοσχερούς απώλειας, σε κάποιες περιοχές, του εισοδήματος των αμπελουργών".

  Από την πλευρά της η ΚΕΟΣΟΕ, σχετικά με το μέτρο της απόσταξης κρίσης, εκτιμά ότι θα ελαφρυνθεί η αγορά και θα συγκρατήσει τις τιμές παραγωγού στον επερχόμενο τρυγητό, ενώ "οι ποσότητες που τελικά θα αποσταχθούν θα εξαρτηθούν από το ύψος της προσδιορισμένης τιμής απόσταξης και από την επιτάχυνση και ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας".

  Σχετικά με την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων του μέτρου της απόσταξης κρίσης από τα 17 εκατ. ευρώ που ήταν αρχικά, σε 25 εκατ. ευρώ η ΚΕΟΣΟΕ τονίζει πως "δημιουργεί ευνοϊκότερες, υπό προϋποθέσεις συνθήκες, για την εξισορρόπηση της αγοράς οίνου που επλήγη και συνεχίζει να πλήττεται από την COVID-19".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020