Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Ιουν-2020 19:10

  Η εισαγγελία Εφετών θα εποπτεύει την έρευνα για την ηχογράφηση Παππά - Μιωνή

  Η εισαγγελία Εφετών θα εποπτεύει την έρευνα για την ηχογράφηση Παππά - Μιωνή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Ανώτερη βαθμίδα εποπτείας, όπως δίνει το δικαίωμα  ο νόμος, τοποθετεί στην έρευνα   σχετικά με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες Μιωνή - Παππά, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασ. Πλιώτας. 

  Με έγγραφό του προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραϊτάκη ζητά να έχει ο ίδιος, κατ΄εφαρμογή της σχετικής διάταξης του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, την εποπτεία των  εισαγγελικών ερευνών για τις υποθέσεις, ώστε  να ερευνηθούν προσηκόντως και προς όλες τις πλευρές τους.

  Έτσι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, Ιωάννης Μωραϊτάκης, θα εποπτεύει την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κ. Σπυρόπουλος, μετά τη διαβίβαση από τη βουλή αντιγράφου των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών που παρέδωσε πρόσφατα ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή στην προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, όσο και άλλες μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που επίσης έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 32 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας  ορίζεται ότι: "Η ανώτατη εποπτεία του ανακριτικού έργου ανήκει στον εισαγγελέα εφετών, που έχει επιπλέον το δικαίωμα να ενεργεί, προσωπικά ή με κάποιον από τους αντεισαγγελείς που υπάγονται σε αυτόν, προκαταρκτική εξέταση για κάθε έγκλημα που γίνεται στην περιφέρειά του, εφόσον δεν έχει διαταχθεί προηγουμένως προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών. Ο εισαγγελέας εφετών, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που ενήργησε, είτε αρχειοθετεί την υπόθεση, εφόσον στο μεταξύ ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών δεν έχει κινήσει την ποινική δίωξη για την ίδια πράξη, είτε παραγγέλλει να κινηθεί η ποινική δίωξη. Το ίδιο δικαίωμα, χωρίς τους περιορισμούς των προηγούμενων εδαφίων, έχει και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος μπορεί επίσης σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα". 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ