Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 11:00

  Μπαράζ ελέγχων στα αεροδρόμια για κορονοϊό: 21 κρούσματα σε 9.349 επιβάτες 120 πτήσεων

  Μπαράζ ελέγχων στα αεροδρόμια για κορονοϊό: 21 κρούσματα σε 9.349 επιβάτες 120 πτήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Είκοσι ένα κρούσματα COVID-19 εντοπίστηκαν ανάμεσα σε 9.349 επιβάτες αεροπορικών πτήσεων από το εξωτερικό, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ.

  Από την Δευτέρα 15 Ιουνίου ημέρα μερικής απελευθέρωσης των πτήσεων από χώρες του εξωτερικού έως και 21/6, σε χρονικό διάστημα 7 ημερών δηλαδή, αναδείχθηκαν κάποια αριθμητικά δεδομένα, όχι ανησυχητικά προς το παρόν, όλα όμως θα κριθούν την 1η Ιουλίου, όπου θα υπάρξει η ολοκληρωτική απελευθέρωση και μεγαλύτερος όγκος αφίξεων απευθείας σε τουριστικούς προορισμούς. Τα πρώτα στοιχεία ανέδειξαν σε ένα βαθμό την "ταυτότητα" των εισαγόμενων κρουσμάτων.

  120 πτήσεις τις προηγούμενες ημέρες

  Το προηγούμενο επταήμερο έφθασαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και Μακεδονία περισσότερες από 120 πτήσεις με περίπου 14.000 επιβάτες. Οι 93 από αυτές κρίθηκαν "κόκκινες", και οι 9.349 επιβάτες τους υπεβλήθησαν σε μοριακά τεστ. Από αυτά τα τεστ αναδείχθηκαν 21 κρούσματα κορονοϊού σε πτήσεις προερχόμενες από Παρίσι, Άμστερνταμ, Ντόχα Κατάρ, Ρώμη, Βρυξέλλες, Γενεύη Βελιγράδι, Σόφια, Μιλάνο και Τίρανα.

  Στο Ελευθέριος Βενιζέλος ελέγχθηκαν 67 πτήσεις με 5.621 επιβάτες να υποβάλλονται σε μοριακά τεστ, τα οποία ανέδειξαν 20 κρούσματα. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, έφθασαν 26 πτήσεις έγιναν μοριακά τεστ σε 3.768 επιβάτες, με μόλις ένα θετικό κρούσμα. Πέντε ακόμη κρούσματα εντοπίστηκαν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στο πλαίσιο οδικών μετακινήσεων, στο τελωνείο του Προμαχώνα.
  Ταξιδιώτες από χώρες εκτός λίστας

  Σε ταξιδιώτες που έρχονται από αεροδρόμια εκτός λίστας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας EASA, γίνονται δειγματοληπτικά τεστ, γίνεται σύσταση για αυτοπεριορισμό στο ξενοδοχείο διαμονής του μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του τεστ. Σε περίπτωση που βγει θετικό μένει 14 μέρες σε δωμάτιο καραντίνας του ξενοδοχείου που διαμένει, αν δεν υπάρχει μεταφέρεται σε ξενοδοχείο καραντίνας της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

  Για τα αεροδρόμια από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και αεροδρόμια εντός λίστας EASA γίνεται τεστ σε όλους τους επιβάτες, μία μέρα αυτοπεριορισμός σε ξενοδοχείο επιλογής του ταξιδιώτη (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη) μέχρι την έκδοση αποτελέσματος του τεστ και 14 μέρες καραντίνας σε περίπτωση θετικού τεστ σε ξενοδοχείο καραντίνας.

  Πηγή: TheToc.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ