Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 19:22

  Στη Βουλή πόρισμα για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου

  Στη Βουλή πόρισμα για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ταυτόχρονα με τη μετωπική σύγκρουση στη Βουλή μεταξύ του Δημ. Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Ράϊκου,  ήρθε σήμερα στην επιφάνεια η πληροφορία πως η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, διαβίβασε στην Προανακριτική Επιτροπή  πόρισμα ελέγχου της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το οποίο ελέγχεται για "κατευθυνόμενη συνταγογράφηση"  ο γιατρός-σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράϊκου.

  Το πόρισμα εστάλη από την τωρινή επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, προκειμένου να συσχετισθεί με την εκεί  έρευνα που διενεργείται για την υπόθεση Novartis. Το πόρισμα συνέταξε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ (Υπηρεσία Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης) του ΕΟΠΥΥ, και σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο ελέγχων διαπίστωσε ότι υπήρξε εκ μέρους του συγκεκριμένου γιατρού "συνταγογράφηση με εκτιμώμενη ζημία για το δημόσιο σε περίπου 1,7 εκατ. ευρώ".

  Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο πόρισμα οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός από τους 1033 ασθενείς για τους οποίους εξέδωσε σχετικές συνταγές, είχε εξετάσει μόνο τους 5 από αυτούς. Και φέρονται να διαπιστώνουν ότι:

  "Η συνταγογράφηση σε ασφαλισμένους που ο γιατρός συνταγογράφησης δεν εξετάζει και συνεπώς δεν γνωρίζει αναλυτικά το ιατρικό τους ιστορικό αποτελεί σοβαρό και ενδεχόμενο επικίνδυνο ιατρικό σφάλμα.

  Η συνταγογράφηση του ιατρού κατευθύνεται σε μεγάλα ποσοστά προς συγκεκριμένες εταιρίες.

  Η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση γίνεται κατά σαφή παράβαση όσων ορίζονται από τις διατάξεις του ΕΟΠΥΥ".

  Το πόρισμα στάλθηκε από την υπηρεσία στην εισαγγελία πρωτοδικών η οποία με τη σειρά της το έστειλε στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς για να σχετιστεί με την υπόθεση NOVARTIS η οποία είναι διευρυμένη και σε άλλες φαρμακοβιομηχανίες.

  Τι απαντά ο κ. Καρνέσης

  "Πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση φούσκα που σκοπό έχει να πλήξει τη σύζυγό μου. Επιχειρείται η διαπόμπευση μου από μια εισαγγελέα με την οποία έχω προσωπική σφοδρή αντιδικία. Την έχω μηνύσει, της έχω κάνει αίτηση εξαίρεσης, αναφορά και αγωγή κακοδικίας. Απορώ πώς με ερευνά. Κάθε ενέργεια της είναι ανυπόστατη. επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματος μου", τονίζει ο Λάζαρος Καρνέσης.

  Π. Στ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ