Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 12:40

  Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει την κλιματική αλλαγή

  Πώς ο κορονοϊός επηρεάζει την κλιματική αλλαγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δ. Κατσαγάνη

  Σεμινάριο με θέμα την αντιμετώπιση του Covid-19 όσο και της κλιματικής αλλαγής, πραγματοποίησε σήμερα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ). 

  Aνοίγοντας, τη συζήτηση, ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών, δήλωσε πως η πανδημία δεν είναι "ασφαλίσιμο γεγονός”. Επίσης, λόγω του ότι δεν είναι δυνατή η πρόβλεψη του χρόνου διάρκεια ενός τέτοιου γεγονότος, "δεν έχουμε τη δυνατότητα να καθορίσουμε ασφάλιστρο”.

  "Για την πανδημία, ο δρόμος είναι η Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα”, σημείωσε ο κος Μοάτσος.

  Ο Andreas Voßberg ( Senior Underwriter, Central, Eastern and Southern Europe, Munich Re) παρουσιάζοντας το συμπέρασμα ζωντανής δημοσκόπησης, ανέφερε πως σχεδόν 9 στους 10 πιστεύουν πως είναι δυνατή η ανάκαμψη από την πανδημία και η αντιμετώπιση της κλιματικής . Σχολίασε πως αυτό το νέο είναι "καλό”. O ίδιος τόνισε πως είναι πιθανή μία ύφεση τύπου "V”, αλλά θα είναι χειρότερη από την ύφεση που ξεκίνησε το 2009. Αναμένονται πιο σοβαρές συνέπειες στην ευρωζώνη, σημείωσε, συμπληρώνοντας όσον αφορά την Ελλάδα, σύμφωνα με την Oxford Economics, αναμένεται πτώση του ΑΕΠ 7,2% φέτος. Όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρξει μία σταθεροποίηση και στη χειρότερη, στο τέλος του αιώνα, θα επέλθει το τέλος των παγετώνων, τόνισε ο κος Voßberg.

  Κατά τη διάρκεια του lockdown μειώθηκαν οι εκπομπές ρύπων, σημείωσε ο ίδιος.

  H Maura Feddersen ( Behavioural Research Consultant, Swiss Re), σημείωσε πως το τελευταίο εξάμηνο αλλάξαν πάρα πολύ λόγω της οικονομικής συρρίκνωσης που είναι χειρότερη από το 2009. Αναμένεται μείωση 5,5% στις εκπομπές άνθρακα φέτος, λόγω της μείωσης της παραγωγής. Πρόκειται για την πρώτη μείωση μετά το 2008 (1,4%).

  Η ίδια σημείωσε πως σύμφωνα με παγκόσμια δημοσκόπηση, το 71% πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή είναι εξισου επικίνδυνη με την πανδημία του κορονοϊού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ