Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2020 13:11

  Κ. Αραβώσης: Προτεραιότητα η ευρωπαϊκή συμμόρφωση της Ελλάδας στη διαχείριση λυμάτων

  Κ. Αραβώσης: Προτεραιότητα η ευρωπαϊκή συμμόρφωση της Ελλάδας στη διαχείριση λυμάτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την έναρξη του κύκλου των διαβουλεύσεων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Σχεδίων Λυμάτων (ΠΕΣΛ), κήρυξε ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, καθ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, με τη συμμετοχή του στη διαβούλευση του ΕΠΣΛ της Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

  Ο κ. Αραβώσης υπογράμμισε ότι "η χώρα θα έπρεπε από το 2005 να έχει συμμορφωθεί με την Κοινοτική Οδηγία 91/271/ΕΟΚ για τους οικισμούς με ισοδύναμο πληθυσμό άνω των 2.000 κατοίκων, η οποία προβλέπει ότι όλοι αυτοί οι οικισμοί θα έπρεπε να έχουν δίκτυα και εγκαταστάσεις διαχείρισης των αστικών αποβλήτων".

  Σημείωσε επίσης, ότι "πρέπει να βιαστούμε για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, καθώς η χώρα ήδη καταβάλλει πρόστιμα για τη μη συμμόρφωση με την Οδηγία και απειλείται με την επιβολή νέων βαρύτατων προστίμων με νέα προειδοποιητική επιστολή που έλαβε από την Κοινότητα μόλις τον προηγούμενο μήνα. Τέλος, τόνισε ότι δεν μπορεί πλέον να είναι ανεκτή οποιαδήποτε αδιαφορία ή αδράνεια στην εφαρμογή του Σχεδίου".

  Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η παρουσία του γενικού γραμματέα στην Πάτρα σηματοδοτεί την βούληση της κεντρικής διοίκησης να συνδράμει την τοπική αυτοδιοίκηση με όλα τα μέσα στην εκπλήρωση του εθνικού στόχου της συμμόρφωσης με την Κοινοτική Οδηγία περί διαχείρισης λυμάτων, "η οποία δεν αποτελεί απλή υποχρέωση της χώρας, αλλά θα συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία του Περιβάλλοντος, στην διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών".

  Όπως έγινε γνωστό, ο κύκλος των διαβουλεύσεων θα ολοκληρωθεί με συναντήσεις για την επίλυση προβλημάτων, με το τεχνικό κλιμάκιο της τεχνικής γραμματείας λυμάτων, που παρακολουθεί τα έργα από κοινού με την γενική γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, στο σύνολο των 13 Περιφερειών της χώρας.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ