Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 17-Ιουν-2020 12:28

  Αντίθετη η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στις προτάσεις του Π. Πικραμμένου για αλλαγές στη Δικαιοσύνη

  Αντίθετη η Ένωση Διοικητικών Δικαστών στις προτάσεις του Π. Πικραμμένου για αλλαγές στη Δικαιοσύνη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αντίθεσή της στις προτάσεις του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου περί κατάργησης της επετηρίδας των δικαστικών λειτουργών και περί διορισμού δικαστών επί θητεία, εκφράζει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με ανακοίνωσή της. 

  Η Ένωση αναφέρει ότι είναι "πάντοτε υπέρ επισταμένης και με επιστημονικώς ορθά κριτήρια (κυρίως ως προς την ποιοτική απόδοση) επιθεώρησης των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι πρέπει να κρίνονται για τους επόμενους βαθμούς με βάση το δικαιοδοτικό τους έργο και όχι με ασαφή κριτήρια, που μπορεί να οδηγήσουν σε προώθηση των αρεστών". Επίσης, επισημαίνει ότι "ο διορισμός καθηγητών ΑΕΙ και δικηγόρων ως δικαστών επί θητεία, ανεξάρτητα από τα ζητήματα συνταγματικότητας που προκύπτουν, ενέχει κινδύνους ως προς την ανεξαρτησία των τελευταίων, οι οποίοι μετά τη λήξη της θητείας τους θα επιστρέψουν στις δικηγορικές τους εργασίες".

  Αντίστοιχα ζητήματα -συνεχίζει η Ένωση- "προκύπτουν και με την εισαγωγή του θεσμού του βοηθού δικαστή, δικηγόρο". Ανησυχία προκαλεί ακόμη στην Ένωση η χρήση του όρου "μόνιμοι δικαστές" (έναντι των δικαστών επί θητεία) που παραπέμπει, όπως εκτιμούν, σε αντικατάσταση της ισοβιότητας με μονιμότητα.

  Τέλος, η Ένωση θεωρεί "αυτονόητη την απόρριψη από την Κυβέρνηση των εν λόγω προτάσεων" και επιφυλάσσαται, "με συλλογικές διαδικασίες", να εκφράσει ακόμα εντονότερα την αντίθεση των διοικητικών δικαστών στις προτάσεις αυτές.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ