Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 17:38

  Φραγκάκης (ΕΟΤ): Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού

  Φραγκάκης (ΕΟΤ): Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία επισκέφθηκε σήμερα ο γγ του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης με αφορμή την επαναλειτουργία των μουσείων όλης της χώρας μετά από τρεις μήνες. Ο κ. Φραγκάκης, ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Μουσείου Στέφανο Καβαλλιεράκη στα μοναδικά εκθέματα της αστικής ιστορίας των Αθηνών. Ανάμεσα τους το πρόπλασμα των Αθηνών που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Τραυλό, ο πίνακας του Νικολάου Γύζη με τίτλο "Καρναβάλι στην Αθήνα του Όθωνα" από το 1892 και άλλα εξαιρετικά εκθέματα.

  Μετά την επίσκεψη του ο κ. Φραγκάκης δήλωσε: "Ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρισμού. Σήμερα ανοίγουν μετά από πολύ καιρό και τα μουσεία μας, γι' αυτό και επισκέφθηκα το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών. Ένα εξαιρετικά σημαντικό μουσείο για την ιστορία της πρωτεύουσας με μοναδικά έργα τέχνης που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες. Ευχαριστώ πολύ τον Διευθυντή του Μουσείου Στέφανο Καβαλλιεράκη για την ωραία ξενάγηση, τον χρόνο του και να συγχαρώ όλους για την πολύ καλή δουλειά".

  Ο κ. Στέφανος Καβαλλιεράκης αντίστοιχα προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις: "Είχαμε την μεγάλη χαρά και τιμή να δεχθούμε σήμερα, την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Μουσείων μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία τον Γ.Γ. ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη. Υπήρξε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για κοινές δράσεις αλλά και για την σύνδεση τουρισμού και πολιτισμού με συγκεκριμένες δράσεις".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ