Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 17:35

  Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο της τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΣΜΑ

  Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας στο επίκεντρο της τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΣΜΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tην ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με τις συνθήκες και προοπτικές της οικονομίας και της αγοράς, είχαν στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ) στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 9 Ιουνίου.

  Στο πλαίσιο των εργασιών της συνέλευσης, ο Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, απηύθυνε χαιρετισμό και τοποθετήθηκε σχετικά με το οικονομικό περιβάλλον στην παρούσα συγκυρία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.

  Ο κ. Βέττας ανέφερε ότι η μείωση του πραγματικού ΑΕΠ στη χώρα μας κατά το τρέχον έτος, με βάση και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την έως τώρα εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης, εκτιμάται από 5% έως 10%, ωστόσο επεσήμανε ότι η χώρα μας ενδέχεται να αντιμετωπίσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στα εισοδήματα με καθυστέρηση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπως συνέβη και το 2008. Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία και προσοχή που θα πρέπει να δοθεί στον τρόπο αξιοποίησης των επιπλέον πόρων που αναμένεται πως θα λάβει η χώρα μας τα επόμενα έτη.

  Ειδικότερα, σημείωσε την αναγκαιότητα αλλαγής του παραγωγικού υποδείγματος και της δομής της οικονομίας σε δύο κατευθύνσεις: α) άνοιγμα των αγορών και ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και β) υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα που δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν στο παρελθόν λόγω έλλειψης βούλησης, αλλά και λόγω έλλειψης πόρων που θα διευκόλυναν τις αλλαγές. Επίσης, σημείωσε ότι η συμβολή του ΣΕΣΜΑ και των μελών του μπορεί να είναι σημαντική για το πώς θα φθάσουν οι επιπλέον πόροι στην πραγματική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βέττας και ο Γιώργος Ραουνάς, Πρόεδρος του ΣΕΣΜΑ εξέφρασαν την πρόθεση των δύο φορέων για συνεργασία, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας των δύο φορέων.

  Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι και τα στελέχη των εταιρειών - μελών του ΣΕΣΜΑ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με τις συνθήκες και προοπτικές της οικονομίας, της αγοράς, των επιχειρήσεων πελατών τους, αλλά και των εταιρειών τους, τη συνεργασία του ΣΕΣΜΑ με τη Feaco και τη δράση που μπορεί να αναλάβει ο ΣΕΣΜΑ με γνώμονα την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ