Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 12-Ιουν-2020 15:29

  Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Εν αναμονή γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου για τα μη πολιτικά πρόσωπα

  Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Εν αναμονή γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου για τα μη πολιτικά πρόσωπα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εν αναμονή της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου για το αν πρέπει να καταθέσουν ως ύποπτοι μη πολιτικά πρόσωπα, τελεί η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

  Αν το Επιστημονικό Συμβούλιο γνωμοδοτήσει ότι δεν είναι δυνατό, στην παρούσα φάση της προκαταρκτικής εξέτασης, να κληθούν ως ύποπτοι τα μη πολιτικά πρόσωπα, τότε είναι ενδεχόμενο, η προανακριτική επιτροπή να αποφασίσει ότι δεν θα καταθέσει κανένα από τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα ούτε δε και οι Εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς.

  Το μεσημέρι της Δευτέρας καλείται ενώπιον της Επιτροπής για παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο ο κ. Παπαγγελόπουλος. Προς το παρόν, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτές οι ημερομηνίες για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα, ήτοι τους Γιάννη Φιλιππάκη, Αλέξανδρο Τάρκα και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, για τους οποίους η πλειοψηφία είχε προτείνει να προσέλθουν για παροχή εξηγήσεων χωρίς όρκο.

  Την περασμένη Τετάρτη, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης απηύθυνε ερώτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής προκειμένου να γνωμοδοτήσει αν γίνεται να κληθούν ως ύποπτοι για παροχή εξηγήσεων οι Γιάννης Φιλιππάκης, Αλέξανδρος Τάρκας και Γιάννα Παπαδάκου. Στο επιστημονικό συμβούλιο έχει τεθεί ένα ακόμη ερώτημα. Δηλαδή, εάν αν ο κ. Παπαγγελόπουλος και μη πολιτικά πρόσωπα μπορεί να κληθούν επί των αδικημάτων του νέου κατηγορητηρίου (σ.σ. μετά τη μήνυση Μιωνή) προτού να έχει διενεργηθεί πράξη έρευνας και συλλογής αποδεικτικών στοιχείων.

  Σήμερα Παρασκευή, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δια των συνηγόρων του, προέβη σε διαμαρτυρία προς την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει, μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής ειδοποιήθηκαν οι συνήγοροί του, από τη Γραμματεία της Επιτροπής, να προσέλθουν να παραλάβουν αντίγραφα εισερχομένων εγγράφων καθώς και τις έγγραφες εξηγήσεις της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη. Επίσης χθες (11.6.2020) εκλήθησαν και πάλι οι συνήγοροί του να παραλάβουν άλλα εισερχόμενα έγγραφα χιλιάδων σελίδων σε δύο cd. "Είναι προφανές ότι αυτή η τακτική δεν αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την υπόθεση αφού δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές του άρθρου 6 της ΕΣΔΑ και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αντιθέτως, παραβιάζει ευθέως τα υπερασπιστικά μου δικαιώματα, δεδομένου ότι καλούμαι στις 15.6.2020, δηλαδή εντός δεκαήμερης προθεσμίας από τις 4.6.2020 που εμφανίστηκαν ενώπιον Σας, να δώσω εξηγήσεις σε μια σοβαρή υπόθεση που τα έγγραφα και οι καταθέσεις υπερβαίνουν τις διακόσιες χιλιάδες σελίδες. Άλλωστε και πολλά άλλα ουσιώδη έγγραφα δεν μου έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα", αναφέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος.

  Η επιτροπή εξέτασε σήμερα τους εισαγγελικούς λειτουργούς Ιωάννη Μωραϊτάκη και Γεώργιο Γρίβα. Και οι δύο είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την υπόθεση που διερευνά η προανακριτική.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021