Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 12:10

  Γιάννης Κεφαλογιάννης: Έρχονται ανέπαφες πληρωμές στις συγκοινωνίες της Αθήνας

  Γιάννης Κεφαλογιάννης: Έρχονται ανέπαφες πληρωμές στις συγκοινωνίες της Αθήνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέσα στους επόμενους μήνες θα έχουμε ανέπαφες πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, δήλωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης μιλώντας στο Οικονομικών Φόρουμ των Δελφών. 

  "Εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, για να μπει η Αθήνα στο κλειστό κλαμπ των ευρωπαϊκών πόλεων που δίνουν αυτή τη δυνατότητα”, τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο κοντά είμαστε στη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. 

  "Οι ανέπαφες πληρωμές προσφέρουν ευκολία αλλά αποτελούν και μια λύση για τη μείωση του διαχειριστικού κόστους, καθώς προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε το χάρτινο εισιτήριο”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νικόλαος Αθανασόπουλος. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει μια μελέτη για τη σχέση cost/benefit προκειμένου να αποφασιστεί το βάθος διείσδυσης αυτού του μέτρου. 

  Επόμενος στόχος είναι "η διαλειτουργικότητα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου προκειμένου ο πολίτης να μπορεί να χρησιμοποιεί το δίκτυο συγκοινωνιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο με μια μόνο κάρτα”, δήλωσε ο Αλέξανδρος Καρυωτάκης, επικεφαλής Παραχωρήσεων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Όπως σημείωσε μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και για την εγκατάσταση ηλεκτρονικού εισιτηρίου στη Θεσσαλονίκη. 

  Όπως δήλωσε η  Ανδριάνα Παπά, γενική διευθύντρια Visa Ελλάδος, τα οφέλη να είναι πολλαπλά και όχι μόνο οικονομικά. "Στο Λονδίνο με την εφαρμογή των ανέπαφων πληρωμών παρουσιάστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πτώση 20% στις εκπομπές καυσαερίων από τα λεωφορεία γιατί μειώθηκε σημαντικά ο χρόνος αναμονής στις στάσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής”, σημείωσε. 

  Κ. Κετσιετζής
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021