Συνεχης ενημερωση

    Σάββατο, 06-Ιουν-2020 08:56

    Ανοίγουν σήμερα και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση

    Ανοίγουν σήμερα και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση
    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Από το Σάββατο 6 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου επιστρέφουν στην εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 24% των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

    Όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνοντας τη σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και την επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους ΚΑΔ της οικονομίας μας: "Μέχρι την 1η Ιουλίου, οπότε και ολοκληρώνονται τα στάδια επανεκκίνησης θα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 670.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 97% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και θα έχουν επαναλειτουργήσει 249.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 95%  του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή".

    Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι την 1η Ιουλίου, ολοκληρώνεται με ελάχιστες εξαιρέσεις η επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Ο ίδιος προσέθεσε ότι προηγούμενο επανεκκίνησης μετά από υγειονομική κρίση δεν έχει ξαναϋπάρξει στη σύγχρονη ιστορία και επομένως κάθε βήμα μελετήθηκε πολύ, ενώ από τις 28 Απριλίου που ξεκίνησαν τα στάδια επανέναρξης, "από τα μέχρι στιγμής αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα κρίνεται ότι, οι κανόνες λειτουργίας φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και τηρούνται με ελάχιστες εξαιρέσεις".
     
    Από το Σάββατο 6 Ιουνίου επιτρέπεται :

    - η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους

    - η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία

    - η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο

    - η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,

    - οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο, και

    - οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.

    Ειδικότερα, για την επαναλειτουργία και των εσωτερικών χώρων, σύμφωνα με τις οδηγίες:

    – ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας

    – δεν επιτρέπεται η λειτουργία των μπαρ ως χώρος παραμονής των πελατών

    – όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα, προκειμένου να καλύπτει το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.

    Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε ακόμα για:

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ