Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουν-2020 15:19

  Αρχή Ξεπλύματος: SOS για νέα διαδικτυακή απάτη

  Αρχή Ξεπλύματος: SOS για νέα διαδικτυακή απάτη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών αποκαλύπτει η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία αφορά αφαίμαξη τραπεζικών λογαριασμών μέσω αλλαγής του τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης οφειλόμενων ποσών.

  Όπως αποκαλύπτει η Αρχή (στο πλαίσιο πρόληψης του  εγκλήματος μέσω  της ενημερώσεως του κοινού) έχουν εντοπιστεί περιστατικά νέας μορφής απάτης  με ηλεκτρονικά μέσα.

  Όπως αναφέρει, οι δράστες  υποκλέπτουν  περιεχόμενο μηνυμάτων  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να εντοπίσουν συναλλαγές ενός προσώπου.

  Στη συνέχεια επικοινωνούν με τα θύματα εμφανιζόμενοι  ως  εκπρόσωποι  φυσικών  και νομικών  προσώπων,  με τα οποία το θύμα έχει συναλλαγές.  

  Ζητούν δε από αυτούς ( σ.σ. τα θύματα) να κατατεθούν οφειλόμενα σε άλλους λογαριασμούς από τους συνήθως χρησιμοποιούμενους, με αποτέλεσμα να αποστέλλουν τα θύματα μεγάλα ποσά σε λογαριασμούς των δραστών, αντί σε εκείνον που πραγματικά οφείλουν τα χρήματα.

  "Σημειώνεται η επικοινωνία μπορεί να γίνεται και με διακρατικούς διαύλους επικοινωνίας. Εφιστούμε την προσοχή του κοινού σε αυτή  τη νέα μορφή ηλεκτρονικής μορφής", αναφέρει η Αρχή.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ