Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 20:20

  Προανακριτική: Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά ζητά ο Παπαγγελόπουλος

  Προανακριτική: Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά ζητά ο Παπαγγελόπουλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έναν μήνα προθεσμία ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την προανακριτική επιτροπή προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας,

  Παράλληλα, κατέθεσε τη δική του λίστα μαρτύρων που περιλαμβάνει 13 άτομα, μεταξύ αυτών τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη καθώς και τη γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί, ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της επιτροπής Γιάννης Μπούγα για τον τρόπο που θα λάμβανε το αποδεικτικό υλικό ώστε να προετοιμαστεί.

  Ο κ. Μπουγάς τον ενημέρωσε ότι είναι πάνω από 100.000 σελίδες και διευκρίνισε ότι είναι ψηφιοποιημένο. Τον κ. Παπαγγελόπουλο συνόδευε ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος ενθυμούμενος προφανώς το τι προηγήθηκε του ειδικού δικαστηρίου φέρεται να ανέφερε ότι είχε πάνω από 20 χρόνια να βρεθεί στο ίδιο μέρος. Ηταν δυσάρεστα για αυτό και έχω τόσα χρόνια να πατήσω, φέρεται να είπε και προειδοποίησε ότι όταν έρθει η στιγμή θα θέσει θέμα ακυρότητας της διαδικασίας.

  Και οι δύο ζήτησαν έναν μήνα προθεσμία υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα φανεί ότι η διαδικασία δεν εξυπηρετεί την αλήθεια.

  Σε ό,τι αφορά τους μάρτυρες, ο Δημήτρης Τσοβόλας φέρεται να είπε ότι δεν είναι δυνατόν ο Αντώνης Σαμαράς να λέει όλα αυτά εις βάρος του πελάτη του και να μην καλείται ως μάρτυρας.

  Νωρίτερα θέμα ακυρότητας είχαν θέσει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέλη της επιτροπής, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούν να εξεταστούν ως ύποπτα μη πολιτικά πρόσωπα.

  Ο Σπύρος Λάππας φέρεται να δήλωσε ότι αν η πλειοψηφία δεν αλλάξει απόφαση η νομική επιστήμη, υποτάσσεται στην πολιτική σκοπιμότητα.

  Οι ενστάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν σχέση με την κλήση ως υπόπτων των δημοσιογράφων Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρου Τάρκα και του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη.

  Και οι τρεις πρόκειται να λάβουν σήμερα γνώση της δικογραφίας, αλλά και να καταθέσουν τη δική τους λίστα μαρτύρων.

  Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά

  Μιλώντας αργότερα με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο συνήγορός του Δημήτρης Τσοβόλας ζήτησαν να γίνει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με τον Αντώνη Σαμαρά. Επίσης εξήγησαν ότι ζήτησαν να κληθούν ως μάρτυρες δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου να διευκρινίσουν αν έχουν λάβει ποτέ οδηγίες από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και να πουν αν έχουν ακούσει ποτέ τη λέξη Ρασπούτιν.

  Επέμειναν στον έναν μήνα προθεσμία για να προετοιμάσουν την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού, διαφορετικά όπως "απείλησε" ο Δημήτρης Τσοβόλας θα τους κάνω να χοροπηδούν, αν πουν την άλλη Τρίτη θα τους κάνω να χοροπηδούν, πρόσθεσε. Στο ίδιο πνεύμα και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος προειδοποίησε ότι θα στοιχειώνει τον ύπνο και τον ξύπνιο τους. Δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει, είπε.

  Ο ίδιος διευκρίνισε ότι γνώριζε την Γιάννα Παπαδάκου πριν γίνει υπουργός και σ’ αυτό το σημείο είπε, εκείνοι είναι συμμορίτες όχι εγώ.

  Το μόνο αδίκημα που βγαίνει μέχρι αυτή τη στιγμή είναι η ζωοκλοπή. Τους έχουμε πιάσει με τη γίδα στην πλάτη, ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ερωτηθείς τι θα κάνει αν τον καλέσουν νωρίτερα από έναν μήνα, παρέπεψε με νόημα στην γνωστή ταινία με τον Ελ Σίντ.

  Αυτοί πάνε βρόγχο, βρόγχο να με πνίξουν με τις παρανομίες τους, εγώ θα τους πάω σταγόνα, σταγόνα με καθαρο νεράκι, είπε.

  Και κατέληξε, ο Ορμπαν είναι αγγελικό πρόσωπο μπροστά σε αυτά που κάνουν.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Πηγές ΝΔ για κλήση των μαρτύρων στην προανακριτική: "Παράτυποι θα ήμασταν αν δεν τους καλούσαμε ως υπόπτους"

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ