Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουν-2020 18:13

  Ελένη Τουλουπάκη κατά Ι. Αγγελή: "Δεν σχολιάζουμε σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητας"

  Ελένη Τουλουπάκη κατά Ι. Αγγελή: "Δεν σχολιάζουμε σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Πυρά κατά του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή εξαπολύει με δήλωσή της η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Με αφορμή τη νέα αναφορά του κ. Αγγελή προς την προανακριτική Επιτροπή και την υποβολή (μετά από αίτημα της Επιτροπής) μεταφρασμένων αντιγράφων κειμένων προερχομένων από το FBI (και δύο στην Αγγλική γλώσσα) η εισαγγελέας Τουλουπάκη:

  - Του αποδίδει την κατοχή αρχείου "ως µη όφειλε"

  - Πως ουσιαστικά δύο από τα έγγραφα αυτά δεν προέρχονται από τις αμερικάνικες αρχές, ένα τρίτο δεν αφορά την υπόθεση Novartis και ένα άλλο είναι από αυτά που επιτρεπόταν η χρήση τους.

  - Για τα άλλα έγγραφα δεν κάνει κάποιο σχόλιο "σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότατος. Αναµένουµε τη συνέχεια νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων", αναφέρει.

  Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξης:

  "Με αφορµή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως Επόπτη µας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας µας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως µη όφειλε, πρέπει να επισηµάνουµε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας µας και του θεσµού της Δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριµένα: α) το µε αριθµ Φ 09222/5039 και β) το µε αριθµ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσηµες µεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αµερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εµάς στην Βουλή των Ελλήνων. Σε ό,τι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αµερικανικές αρχές η υπηρεσία µας δεν έχει να κάνει κανενα απολυτως σχολιο ως εχει υπηρεσιακη υποχρεωση αλλα και σε ένδειξη της απαιτουµενης σοβαρότητος. Αναµένουµε τη συνέχεια ‘νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχοµένων από ένα παρανόµως τηρούµενο αρχείο εγγράφων".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ