Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 03-Ιουν-2020 11:29

  Κ. Χατζηδάκης: Θα γίνουν και άλλοι έλεγχοι για τη λειτουργία της Oil One στη Δραπετσώνα

  Κ. Χατζηδάκης: Θα γίνουν και άλλοι έλεγχοι για τη λειτουργία της Oil One στη Δραπετσώνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για τις δεκάδες καταγγελίες κατοίκων της Δραπετσώνας σχετικά με τις επιπτώσεις της δραστηριότητας των εγκαταστάσεων της Oil One στην περιοχή έδωσε απαντήσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο MEGA.

  Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το πόρισμα από τον έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών -που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου- ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου και ανέφερε ότι δεν έγιναν αντιληπτές από τους ελεγκτές οι οσμές που κατήγγειλαν οι πολίτες. 

  "Κάποιες οσμές σε ορισμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκαν, αλλά δεν ήταν τόσο έντονες" πρόσθεσε για τα αποτελέσματα του ελέγχου ο κ. Χατζηδάκης. 

  Σύμφωνα με τον υπουργό, θα γίνουν νέες μελέτες από ανεξάρτητους φορείς. Από το ΕΚΠΑ για λογαριασμό της εταιρείας, από το εργαστήριο του Δημόκριτου για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ αντίστοιχη έρευνα από επιστημονικό φορέα θα πραγματοποιηθεί για λογαριασμό της κυβέρνησης. 

  "Όταν βγουν τα συμπεράσματα των μελετών αυτών, θα γίνει ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία, με ευαισθησία για το περιβάλλον" υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας ότι επί των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν είχαν γίνει ανάλογες μελέτες. 

  Παράλληλα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστήριξε ότι η λειτουργία της συγκεκριμένης εταιρείας στην περιοχή είναι μια μακρά διαδικασία. "Είναι μια μακρά ιστορία, η οποία ξεκινάει πολλές δεκαετίες πίσω. Και τώρα καλούμαι εγώ μέσα σε πολύ λίγες ημέρες να αντιμετωπίσω το σύνολο των ζητημάτων της περιοχής" πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην ανάπλαση της περιοχής. 

  "Επιταχύνεται η ανάπλαση της περιοχής. Θα οριστεί από το υπουργείο ειδικός συντονιστής για τρέξει γρήγορα το πρόγραμμα της ανάπλασης της περιοχής με το Πάρκο Καινοτομίας" συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης. 

  Συνεχίζεται η προσπάθεια για διάσωση της ΔΕΗ

  Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ και την προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η εταιρεία είχε φτάσει στο χείλος της χρεοκοπίας και με τα μέτρα που ελήφθησαν ξέφυγε από αυτό το φάσμα. 

  "Βλέπουμε αλλαγή του σκηνικού, παρά την πτώση των εισπράξεων" σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα προστατεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. 

  Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο

  Απαντώντας για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι "η Ελλάδα θέλει να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, αλλά θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της". 

  "Η συμφωνία για τον EastMed και η αντιμετώπιση των περιστατικών στον Έβρο είναι δύο παραδείγματα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης απέναντι στη γειτονική χώρα" είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης από την ελληνική πλευρά σε περίπτωση που η Τουρκία προχωρήσει στις έρευνες που ανακοίνωσε. 

  "Δεν θα ήθελα να κάνω διπλωματία και αμυντική πολιτική από την τηλεόραση" σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: "Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται".  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ