Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 09:26

  Ν. Σύψας: Η συμπεριφορά των πολιτών καθορίζει την πορεία της επιδημίας

  Ν. Σύψας: Η συμπεριφορά των πολιτών καθορίζει την πορεία της επιδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες κρούει ο Λοιμωξιολός, Νίκος Σύψας, μέσω του MEGA, τονίζοντας ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός για τον κορονοϊό, σημειώνοντας πως η συμπεριφορά των πολιτών καθορίζει την πορεία της επιδημίας.

  "Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τώρα είναι ο εφησυχασμός. Αν εφησυχάσουμε θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Δεν έφυγε ο ιός. Είναι στην κοινωνία μας. Θα είναι μαζί μας για τα επόμενα 1-1,5 χρόνια και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Εάν κάνουμε λάθη θα επιστρέψει. Η συμπεριφορά των πολιτών είναι ο κυριότερος παράγοντας που είτε κρατά την επιδημία σε καταστολή είτε σε επαναφορά" υπογράμμισε με νόημα.

  "Ας κοιτάξει τις ΗΠΑ και την Αγγλία που πεθαίνουν εκατοντάδες άνθρωποι όποιος δεν είναι προσεκτικός. Το ότι το αποφύγαμε έγκυρα τέτοιες καταστάσεις λόγω της λήψης μέτρων, δε σημαίνει ότι παύει να είναι επικίνδυνος ο ιός" πρόσθεσε σχετικά.

  Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρξουν και εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού, λόγω της τουριστικής έλευσης στη χώρα μας. "Είναι ένα ρίσκο που αναλάβαμε για να έχουμε οικονομική δραστηριότητα το καλοκαίρι" είπε.

  Ωστόσο, συνέχισε, υπάρχει σχέδιο για τη διαχείριση των εισαγόμενων κρουσμάτων, καθώς "στον τουρισμό η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Μπορεί να γίνει ηχνηλάτιση και απομόνωση των κρουσμάτων".

  Ως προς αυτό, ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως σε όποια χώρα εξαπλώνεται η επιδημία, η τουριστική της αγορά δεν θα ανοίγει. "Προηγείται η δημόσια Υγεία" επισήμανε.

  Σε ότι αφορά το άνοιγμα και των βρεφονηπιακών σταθμών, υποστήριξε ότι πρόκειται για ηλικιακές ομάδες "με μηδαμινό κίνδυνο να πάθουν κάτι από κορονοϊό", ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν αυστηρές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι νηπιαγωγοί.

  "Έπρεπε να ανοίξουν τώρα, γιατί αν δεν άνοιγαν τώρα, θα τους ανοίγαμε τον Σεπτέμβριο" ξεκαθάρισε.

  Τέλος, ανέφερε ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω του νερού, είτε χλωριούχου είτε θαλασσινού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ