Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 20:55

  Το πρόγραμμα "ΗΛΙΟΣ" του ΔΟΜ στηρίζει τη στέγαση αναγνωρισμένων προσφύγων

  Το πρόγραμμα "ΗΛΙΟΣ" του ΔΟΜ στηρίζει τη στέγαση αναγνωρισμένων προσφύγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ένταξη των αναγνωρισμένων προσφύγων στην ελληνική κοινωνία στηρίζει το πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) "ΗΛΙΟΣ", που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βοηθώντας, μεταξύ άλλων, στη στέγαση, την επαγγελματική κατάρτιση και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΟΜ, το πρόγραμμα μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες στέγασης ατόμων που θα κληθούν να φύγουν από τους χώρους διαμονής τους σε camps και προσωρινές δομές φιλοξενίας έως τις 31 Μαΐου, όπως ορίζεται από το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο.

  Το πρόγραμμα "ΗΛΙΟΣ" διενεργεί σεμινάρια στήριξης, στέγασης και ατομικές συνεδρίες, με σκοπό να παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις ενοικίασης διαμερίσματος στην Ελλάδα, συνεχίζει ο ΔΟΜ. Υποστηρίζει την εύρεση ανεξάρτητης διαμονής σε διαμερίσματα που ενοικιάζονται στο όνομα του δικαιούχου. Επίσης, συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους ενοικίασης και μετακόμισης, ανάλογα με τον αριθμό των μελών κάθε οικογένειας και στηρίζει άτομα που έχουν ήδη βρει κατάλυμα με έγκυρη συμφωνία μίσθωσης.

  Ακόμα, οργανώνει μαθήματα γλωσσικού και πολιτισμικού προσανατολισμού σε δεκαέξι εκπαιδευτικά κέντρα ένταξης που βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ατομική απασχόληση μέσω μαθημάτων εργασιακής ετοιμότητας, παροχής οδηγιών και της δημιουργίας δικτύου με επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Μέχρι σήμερα και με βάση το ενδιαφέρον και τις ανάγκες που έχουν εκδηλωθεί, 8.752 άτομα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα και έχουν λάβει διαφορετικούς τύπους υποστήριξης με σκοπό την ανεξάρτητη διαβίωση.

  Από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και σήμερα, 1,686 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες - κυρίως από τη Συρία (37%) και το Ιράκ (22%) - βρήκαν στέγη και ζουν στην Ελλάδα σε διαμερίσματα μισθωμένα στο όνομά τους. Το σύνολο των διαμερισμάτων ανέρχεται στα 757, καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ