Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 18:36

  Μ. Κεφαλογιάννης: Γενναία η πρόταση της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

  Μ. Κεφαλογιάννης: Γενναία η πρόταση της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Γενναία χαρακτήρισε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

  "Οι πόροι για το Ταμείο που αποτελεί το βασικό εργαλείο προς μία κλιματικά ουδέτερη οικονομία μέχρι το 2050, αυξάνονται από 7,5 δισ. ευρώ σε 44 δισ. ευρώ. Κάτι που αυξάνει αντίστοιχα τους πόρους για τη χώρα μας από 294 εκατ. ευρώ σε 1,7 δισ. ευρώ", δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ επισημαίνοντας ότι η αύξηση της χρηματοδότησης του ΤΔΜ αποτελούσε πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και βάση της σχετικής Έκθεσης που πρόσφατα παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως γενικός εισηγητής.

  "Στόχος μας, αυτή η καινοτόμα ευρωπαϊκή πολιτική να συμβάλλει αποφασιστικά στη στήριξη των περιοχών και των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση, όπως η περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης. Ώστε η μετάβαση της χώρας μας προς μία Πράσινη Εποχή, μία Πράσινη Οικονομία να πραγματοποιηθεί με δίκαιο τρόπο χωρίς κανείς να μείνει στο περιθώριο, απροστάτευτος. Δίνοντας ευκαιρίες σε όλους", τόνισε.

  Επίσης μιλώντας για την πρόταση της Κομισιόν, έκανε λόγο για εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρώπης, για φιλόδοξο και ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει και θα συμβάλλει αποφασιστικά ώστε τα κράτη μέλη να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

  "Ένας μηχανισμός απολύτως ευθυγραμμισμένος με το μέγεθος των δυσκολιών με χαρακτηριστικά που από την πρώτη ώρα διεκδικούσε η ελληνική κυβέρνηση", σημείωσε.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ