Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 13:30

  Στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής περπάτησε και ξεναγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  Στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής περπάτησε και ξεναγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής ξεναγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Γκαράνη.

  Για περίπου μισή ώρα, η κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε σε πεζόδρομους και αντάλλαξε χαιρετισμούς, από απόσταση, με πολίτες που έκαναν τα ψώνια τους στην αγορά και πολλές νέες και νέους, στα τραπεζάκια έξω από τα καφέ.

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την αρχιτεκτονική των κτιρίων και επισκέφθηκε το Ιμαρέτ, το οποίο λειτουργεί ως Μουσείο από τη Μητρόπολη, με ανεκτίμητης αξίας θρησκευτικά κειμήλια, το βυζαντινό κάστρο και τον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης και ανάδειξης.

  Νωρίτερα, η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμονα και στη συνάντηση που είχαν ενημερώθηκε για τα θέματα της περιοχής και το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.

  Η παρουσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θράκη είναι κομβικής σημασίας, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, αντιπρυτάνεις και κοσμήτορες.

  Μάλιστα, η κ. Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο "παιδί της μεταπολίτευσης", επειδή άρχισε τη λειτουργία του το 1974.

  Ο πρύτανης είπε ότι το ΔΠΘ έχεις πολύ καλές αξιολογήσεις και ο διακαής πόθος τους είναι η διεύρυνση του καθώς, όπως ανέφερε, πέρυσι δεν δημιουργήθηκε κάποιο νέο Τμήμα.

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021