Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Μαϊ-2020 14:48

  Το γκάλοπ της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τάχθηκε υπέρ των άμεσων εκλογών

  Το γκάλοπ της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τάχθηκε υπέρ των άμεσων εκλογών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ολοκληρώθηκε η διήμερη ηλεκτρονική ψηφοφορία που διεξήχθη από τη μειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, για το θέμα του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών προς ανάδειξη νέου ΔΣ.

  Όπως αναφέρεται, τα αποτελέσματα "αποτυπώνουν την ξεκάθαρη βούληση του δικαστικού Σώματος για απαρέγκλιτη εφαρμογή του καταστατικού και άμεση διεξαγωγή αρχαιρεσιών".

  Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην ψηφοφορία συμμετείχαν 690 μέλη και τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 6.

  Στο ερώτημα "επιθυμείτε την άμεση διενέργεια αρχαιρεσιών στην Ένωση, μέχρι τις 15 Ιουλίου 2020;" επί συνόλου 676 ψήφισαν "ΝΑΙ" 624 (92,3%) και "ΟΧΙ" 52 (7,7%).

  Επίσης, στο ερώτημα "είσαστε σύμφωνοι με την πρόταση των 9 μελών του ΔΣ για διορισμό προσωρινής διοίκησης της Ένωσης από το δικαστήριο;" επί συνόλου 644, ψήφισαν "ΝΑΙ" 53 (8,2%) και "ΟΧΙ" 591 (91,8%).

  Επίσης, η μειοψηφία σημειώνει ότι "η τελική κρίση των συναδέλφων αποτελεί πλήρη δικαίωση των θέσεων που εξ αρχής υποστηρίξαμε και του αγώνα που δώσαμε για την υπεράσπιση της εσωτερικής δημοκρατίας, αλλά και ταυτόχρονα αποτελεί κόλαφο για τους πραξικοπηματίες που καταστρώνουν σχέδια για μία Ένωση χειραγωγημένη και υποταγμένη στην κυβέρνηση".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ