Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 14:37

  Υπ. Εθνικής Άμυνας: Ρυθμίσεις θεμάτων κατάταξης ανυποτάκτων και προτάκτων

  Υπ. Εθνικής Άμυνας: Ρυθμίσεις θεμάτων κατάταξης ανυποτάκτων και προτάκτων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν την κατάταξη ανυποτάκτων και προτάκτων οπλιτών.

  Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

  "Όσοι κηρύσσονται ανυπότακτοι καλούνται για κατάταξη με κάθε ΕΣΣΟ. Οι Στρατολογικές Υπηρεσίες αποστέλλουν, περιοδικά κατά τη διάρκεια της ανυποταξίας, σημειώματα κατάταξης στους ανυπότακτους. Σε περίπτωση διακοπής της ανυποταξίας τους, προγραμματίζονται για κατάταξη με την πρώτη υπόχρεη ΕΣΣΟ, αφότου τα σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν τη διακοπή, κατατεθούν ή περιέλθουν στις Στρατολογικές Υπηρεσίες και, εάν δεν καταταχθούν, κηρύσσονται εκ νέου ανυπότακτοι. Διακοπή ανυποταξίας, κατ’ εφαρμογή της περίπτ. δ΄ της παρ. 3 του άρθρου 51 του ν.3421/2005, επέρχεται μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσίαση του ίδιου και τη σύνταξη σχετικής έκθεσης διακοπής ανυποταξίας. Μετά την κατάταξή τους, οι Στρατολογικές Υπηρεσίες γνωρίζουν στις οικείες δικαστικές και αστυνομικές αρχές τις μεταβολές διακοπής ανυποταξίας και κατάταξης. Τακτοποίηση ανυποταξίας επέρχεται στις περιπτώσεις που αναδρομική ικανοποίηση αιτήματος χορήγησης οποιουδήποτε ευεργετήματος, που προβλέπεται από τη στρατολογική νομοθεσία, καθιστά νόμιμη τη μη κατάταξη για την οποία κηρύχθηκαν ανυπότακτοι".

  Όσοι υποβάλλουν δικαιολογητικά για την κατάταξή τους ως πρότακτοι οπλίτες καλούνται να καταταγούν με την πρώτη υπόχρεη για κατάταξη ΕΣΣΟ, εφόσον η σχετική αίτηση κατατεθεί μέχρι την προηγούμενη, της πρώτης ημέρας κατάταξης της ΕΣΣΟ, εργάσιμη ημέρα. Σε περίπτωση περιορισμένης πρόσκλησης προτάκτων και εφόσον ο αριθμός των επιθυμούντων την κατάταξή τους υπερβαίνει τον αναγκαιούντα αριθμό που καλείται για κατάταξη, προτιμώνται κατά σειρά οι έχοντες μεγαλύτερη ηλικία. Εφόσον πριν από την κατάταξή τους εκδοθεί απόφαση πρόσκλησης της κλάσης τους, η πρόσκλησή τους ως προτάκτων οπλιτών δεν ισχύει".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ