Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Μαϊ-2020 13:20

  Χ. Θεοχάρης: Σημαντικό μήνυμα το άνοιγμα του τουρισμού μας

  Χ. Θεοχάρης: Σημαντικό μήνυμα το άνοιγμα του τουρισμού μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την αισιοδοξία του για την πορεία του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι εξέφρασε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, χτες, Δευτέρα .

  Στη διαδικτυακή συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν Πρόεδροι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και παράγοντες της αγοράς, ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε αναλυτικά στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την επανεκκίνηση του τουρισμού και έδωσε απαντήσεις σε θέματα που του έθεσαν οι συμμετέχοντες.

  Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα που στάλθηκε εντός και εκτός συνόρων με το άνοιγμα του τουρισμού και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το πως θα κινηθεί το τουριστικό ρεύμα το φετινό καλοκαίρι. Ο Υπουργός υποστήριξε ότι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων θα βοηθήσει καθοριστικά στο εγχείρημα επανεκκίνησης του τουρισμού με ασφαλείς συνθήκες, αποκάλυψε το έντονο ενδιαφέρον μεγάλης αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας να αυξήσει τις πτήσεις της, εξήγησε την προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει και τις τουριστικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και απάντησε σε μία σειρά θεμάτων. Μεταξύ αυτών και για το θέμα της χρήσης του αιγιαλού, καθώς όπως εξήγησε νομοθετήθηκαν ρυθμίσεις που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα υποσχέθηκε να εξετάσει κάποια από τα ζητήματα που του έθεσαν οι παράγοντες της αγοράς, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

  Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τόνισε την σημασία της πορείας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία καθώς επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ, αναφέρθηκε στην εξάρτηση που έχουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την έλευση επισκεπτών στη χώρα, επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία με δεδομένο ότι αναμένεται να έρθουν τουρίστες από χώρες που είχαν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, ζήτησε την στήριξη της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και έθεσε το θέμα της ένταξης των εμπορικών καταστημάτων τουριστικού ενδιαφέροντος στα μέτρα στήριξης λόγω της απουσίας τουριστών. Τέλος ανέδειξε την ανάγκη αναβάθμισης της Αθήνας ως δημοφιλή προορισμό και όχι ως μία απλή ενδιάμεση στάση.
   
  Στην τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συμμετείχαν επίσης οι κάτωθι Πρόεδροι Επιμελητηρίων:

  -Πάππους Ιωάννης (Δωδεκανήσου)

  -Σκιαδαρέσης Σωτήριος (Λευκάδας)
  -Κουφίδης Ιωάννης (Χαλκιδικής)
  -Μωραϊτης Στυλιανός (Ξάνθης)
  -Ροκάκης Αντώνιος (Χανίων)
  -Χονδρογιάννης Γεώργιος (Κέρκυρας)
  -Μπασδάνης Αριστοτέλης (Μαγνησίας)
   
  Και οι εξής εκπρόσωποι φορέων:
  -Τάσιος Γρηγόρης (Πρόεδρος Ξενοδόχων Ελλάδας)
  -Καββαθάς Γεώργιος (Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α.)
  -Τσιλίδης Λύσσανδρος (Πρόεδρος Τουριστικών γραφείων)
  -Κογιουμτσής Νίκος (Β΄ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Α.)
  -Δαβερώνης Ιωάννης (Πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων Εξοχικών και Συναφών Αττικής)
  -Γεωργούδη Ελισάβετ (Πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού Ελλάδας)
  -Κωλέτσης Χρήστος (μέλος ΔΣ του Ε.Ε.Α.)  

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ