Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Μαϊ-2020 12:44

  Πέτσας: Στις προθέσεις μας η μεγαλύτερη μείωση φορολογικών βαρών

  Πέτσας: Στις προθέσεις μας η μεγαλύτερη μείωση φορολογικών βαρών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:40

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο οι μειώσεις φόρων, που ανακοινώθηκαν χθες, μέσα από το στρατηγικό πλάνο της κυβέρνησης, να λάβουν μόνιμο χαρακτήρα. Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων:

  -Έθεσε…τελεία και παύλα στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

  -Διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει την εργασία και την πλήρη απασχόληση.

  -Ανέφερε, στο μείζον ερώτημα για το άνοιγμα των δημοτικών, ότι ο πρωθυπουργός θα δείξει το δρόμο την ερχόμενη Δευτέρα, λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις των ειδικών και τα δεδομένα της πανδημίας.

  "Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά όσον αφορά στην επίδραση που έχουν διαφορά μέτρα στην πραγματική οικονομία. Ένα από τα μέτρα που πάντα σχεδιάζαμε ήταν η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών και των βαρών που φέρνουν οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Εάν το μέτρο αυτό αποδώσει μέσα στο καλοκαίρι, εδώ είμαστε να επαναξιολογήσουμε την απόδοσή του…Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μεγαλύτερη μείωση των φορολογικών βαρών", είπε ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε ότι η Αθήνα θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα κονδύλια των Βρυξελλών, προκειμένου να στηρίξει δυναμικά την επανεκκίνηση της οικονομίας.

  "Εμείς αντιμετωπίζουμε τα πραγματικά προβλήματα"

  Ο κ. Πέτσας, αναλύοντας τις πτυχές του κυβερνητικού σχεδίου-γέφυρα, ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε πως η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο που οδηγεί πέρα από την κρίση.

  "Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι: Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που οδηγεί στα λουκέτα και στην ανεργία; Ή τον άλλο δρόμο που στηρίζει την εργασία; Εμείς διαλέγουμε τον δρόμο που μας βγάζει με αλληλεγγύη, με υπευθυνότητα, με κοινωνική δικαιοσύνη και γρηγορότερα από την κρίση: Στηρίζουμε την εργασία! Προτιμούμε μισθό και όχι επίδομα ανεργίας. Που άλλωστε είναι πολύ μικρότερο. Που αποξενώνει τον εργαζόμενο από τη δουλειά του. Που απαξιώνει τις δεξιότητές του. Που τον περιθωριοποιεί κοινωνικά", είπε. "Εμείς συμπληρώνουμε όλα τα μέτρα που πήραμε στην πρώτη φάση της πανδημίας -από την αποζημίωση ειδικού σκοπού, μέχρι την αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων- με το ειδικό Πρόγραμμα "Συν-Εργασία".  Ένα Πρόγραμμα που θα εκτείνεται μέχρι τον Σεπτέμβριο και εάν και εφόσον χρειαστεί θα μπορεί να επεκταθεί. Τι εξασφαλίζουμε έτσι; Εκεί που θα υπήρχαν αναπόφευκτα λουκέτα, ιδίως στον τουρισμό, στις μεταφορές, τον πολιτισμό και στην εστίαση, εμείς διατηρούμε τις θέσεις εργασίας, χωρίς μεταβολή των εργασιακών σχέσεων. Διατηρούμε δηλαδή το μισθό των εργαζομένων. Η κριτική ότι δήθεν με αυτή την πολιτική μειώνονται οι μισθοί κατά 20%, όπως προβάλλει από χθες η Αντιπολίτευση, είναι  επιπόλαια. Ανεύθυνη. Και ψεύτικη. Δεν υφίσταται σύγκριση με κάποιον αριθμό εκεί που θα έμπαινε λουκέτο. Αλλά, μόνο με το μηδέν. Με την ανεργία. Και την ανασφάλεια. Αυτά αντιμετωπίζουμε με το Σχέδιό μας. Τα πραγματικά προβλήματα. Όχι τα "φανταστικά".  Αυτά που απασχολούν τον κόσμο. Όχι αυτά που κατασκευάζει η Αντιπολίτευση. Και ο κόσμος της εργασίας το καταλαβαίνει καλά. Και όσο η οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας επανέρχεται στη νέα κανονικότητα θα γίνεται αντιληπτό από όλους", πρόσθεσε, ασκώντας αυστηρή κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και, κυρίως, στο ΣΥΡΙΖΑ.

  Καμία σκέψη για εκλογές

  Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε κάλπες, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία σκέψη στο μυαλό του πρωθυπουργού για εκλογές "Θα συνεχίσουμε το έργο μας και θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας από τους πολίτες που θα δείξουν ξανά με τη στάση τους ότι εμπιστεύονται την κυβέρνηση", ανέφερε.

  Έτσι θα λειτουργήσει ο Τουρισμός

  Εστιάζοντας στην επανεκκίνηση του τουριστικού κλάδου, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης θέτει πέντε προτεραιότητες: Την ασφάλεια των εργαζομένων. Το σεβασμό στους επισκέπτες μας. Την ενίσχυση των δομών υγείας στους τουριστικούς προορισμούς. Τη στήριξη των επιχειρήσεων. Την συνεργασία με την κοινωνία, τους εμπλεκόμενους φορείς και την παγκόσμια κοινότητα.

  Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης, αυτό έχει τέσσερις σταθμούς:

  -Τη Δευτέρα 25 Μαΐου ξεκινά το Yachting.

  -Την Παρασκευή 1η Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και οι χώροι κατασκήνωσης.

  -Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου ανοίγουν όλα τα υπόλοιπα καταλύματα και ξεκινά το Α' στάδιο απελευθέρωσης των ταξιδιών στην Ελλάδα για επισκέπτες από άλλες χώρες.

  -Την 1η Ιουλίου θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση, για τις αφίξεις από το εξωτερικό και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ