Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Μαϊ-2020 17:24

  Παράταση 6 μηνών σε άδειες διαμονής και δελτία αιτούντων διεθνή προστασία

  Παράταση 6 μηνών σε άδειες διαμονής και δελτία αιτούντων διεθνή προστασία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Παρατείνεται, από την ημερομηνία λήξης τους, για 6 μήνες, η ισχύς των αδειών διαμονής, καθώς και των δελτίων αιτούντων διεθνή προστασία, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη.

  Όπως αναφέρεται, με αυτόν τον τρόπο, θα αποφευχθεί η διοικητική επιβάρυνση της Υπηρεσίας και θα διασφαλιστεί η εύρυθμη επαναλειτουργία της. 

  Επισημαίνεται ότι η Υπηρεσία Ασύλου ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, καθώς  παρήγαγε μέσα στον Απρίλιο 15.853 αποφάσεις ασύλου, έναντι 6.904 αποφάσεων τον Μάρτιο (αύξηση 129,62%).

  Παράλληλα, το υπουργείο σημειώνει ότι τΤη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020, επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία η Υπηρεσία Ασύλου, με την προσέλευση στους χώρους εργασίας του 50% των προσωπικού της και τη χρήση των δυνατοτήτων τηλεργασίας για την αποφυγή συγχρωτισμού. Παράλληλα, έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες για την εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής προστασίας από τον κορονοϊό. Επίσης, συνιστάται η χρήση μάσκας κατά την είσοδο στους χώρους της Υπηρεσίας Ασύλου

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ