Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 18:36

  Χαρδαλιάς: Βαριά πρόστιμα και "λουκέτο" στις παραλίες όπου δεν τηρούνται τα μέτρα

  Χαρδαλιάς: Βαριά πρόστιμα και "λουκέτο" στις παραλίες όπου δεν τηρούνται τα μέτρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με προσεκτικά βήματα συνεχίζουμε τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

  Επανέλαβε ότι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη, ενώ διευκρίνισε ότι επιτρέπεται η μετακίνηση και στην Εύβοια.

  Όσον αφορά τη Λευκάδα, την Ελαφόνησο, είπε πως ορίζονται ως νησιωτικοί περιορισμοί και ως εκ τούτου η μετακίνηση σε αυτούς τους προορισμούς και στα υπόλοιπα νησιά θα επιτραπεί, αν όλα πάνε καλά και εφόσον το επιτρέψουν τα δεδομένα, από τις 25 Μαΐου.

  Επίσης, ανέφερε πως τη Δευτέρα ανοίγουν τα ζωολογικά πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, επαναλειτουργούν οι αρχαιολογικοί χώροι, ξεκινούν οι πρόβες και τα κινηματογραφικά γυρίσματα.

  Ακόμα, τόνισε πως από αυτό το Σάββατο αποφασίστηκε να ανοίξουν οι 515 οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα και επισήμανε πως υπόκεινται σε λεπτομερείς κανόνες και όρους. Πιο συγκεκριμένα, ο μέγιστος αριθμός λουόμενων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000 τ.μ. και είναι υποχρεωτική η καταγραφή των παρευρισκόμενων. Ως προς την απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα.

  Σε ό,τι αφορά τα κιλικία και τα καφέ-μπαρ τόνισε ότι θα δίνουν μόνο take away και θα πωλούν μόνο συσκευασμένα προϊόντα, ενώ δεν θα επιτρέπεται η διάθεση αλκοολούχων ποτών.

  Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε ότι το εν λόγω εγχείρημα αποτελεί ένα κομβικό σημείο της προσπάθεια της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση σε βάρος της δημόσιας υγείας.

  Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι και θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα στους παραβάτες. Όπως τόνισε, στις επιχειρήσεις στις παραλίες που δεν θα συμμορφωθούν, κατά την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο από 5.000 έως και 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 30 ημέρες, ενώ στη δεύτερη παράβαση το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται και η επιχείρηση θα κλείνει για 90 ημέρες. 

  Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ενημέρωση ότι αύριο θα ανακοινωθούν οι κανόνες για τις εσωτερικές ακτοπλοϊκές, θαλάσσιες και οδικές μετακινήσεις.
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ