Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 15:52

  Τετάρτη η ψηφοφορία στη Βουλή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο

  Τετάρτη η ψηφοφορία στη Βουλή για τον Δ. Παπαγγελόπουλο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Τετάρτη 20 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η ψηφοφορία επί του αιτήματος της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η ψηφοφορία που ζήτησε η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας θα είναι μυστική, και οι βουλευτές σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής θα εισέλθουν σε πέντε ομάδες των 60 για να ψηφίσουν.

  Η συζήτηση επί του αιτήματος διεύρυνσης του κατηγορητηρίου θα γίνει την προηγούμενη, δηλαδή την προσεχή Τρίτη και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα υπολογίζεται να διαρκέσει 8 ώρες. 

  Λόγω των μέτρων του κορονοϊού αποφασίστηκε να υπάρχει αρχικά ένας κύκλος των 6 εισηγητών των κομμάτων. Μετά θα γίνει ένα κύκλος με 12 ομιλητές, αναλογικά, 5 από ΝΔ, 3 από ΣΥΡΙΖΑ και ένας από τα άλλα κόμματα. Τον λόγο θα λάβουν ακόμα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, υπουργός εκ μέρος της κυβερνήσεως, οι Πολιτικοί Αρχηγοί εάν θέλουν και ο κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος που βάση του Κανονισμού της Βουλής μπορεί είτε να ζητήσει να μιλήσει στην Ολομέλεια ή να στείλει υπόμνημα.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε στη Διάσκεψη των Προέδρων να υπάρξει μια 12άδα ακόμα ομιλητών-βουλευτών, αλλά αυτό θα κρατούσε πολύ. Υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων, ανα τρίωρο πρέπει να διακόπτεται η συνεδρίαση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ