Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 14-Μαϊ-2020 12:32

  Σ. Πέτσας: Κρίσιμο το τεστ του ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών

  Σ. Πέτσας: Κρίσιμο το τεστ του ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:40

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Με σταθερά βήματα, η κυβέρνηση δομεί τις τελευταίες σημαντικές λεπτομέρειες, για να φέρει στο προσκήνιο την επόμενη εβδομάδα ένα σχέδιο συνεκτικό για τη στήριξη του τουριστικού κλάδου. Αυτό, όπως επεσήμανε στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θα εδράζεται στα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, στα εργασιακά και στις κινήσεις που έχουν να κάνουν με τη στήριξη της οικονομίας, εκεί που θα υπάρξει πτώση τζίρου, με το Μέγαρο Μαξίμου να επενδύσει, σαφώς και στην επιτυχία του τρόπου διαχείρισης του πρώτου κύματος της πανδημίας.

  "Είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον έχουμε ένα κοινό πλαίσιο. Το κοινό πλαίσιο των συστάσεων που παρουσιάστηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άρα αυτό σκοπός μας είναι να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο. Ταυτόχρονα, δε σημαίνει ότι δεν εξετάζουμε το ζήτημα των διμερών συμφωνιών", σημείωσε ο κ. Πέτσας. "Είναι ευτυχής συγκυρία για όλους ότι η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει με αυτήν την επιτυχία την πρώτη φάση της πανδημίας. Με λίγες απώλειες σχετικά με άλλες χώρες, με πολύ καλύτερη κατάσταση όσον αφορά στο επίπεδο των κρουσμάτων. Χωρίς καμία σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας που το ενισχύσαμε σημαντικά. Ακριβώς επειδή έχουμε αυτή την προεργασία και αυτή την πολύ καλή εικόνα όλο αυτό το διάστημα είμαστε σε καλύτερη αφετηρία από άλλες χώρες, για να υποδεχτούμε αυξημένο αριθμό τουριστών και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό. Προϋπόθεση για αυτό είναι η άρση οποιονδήποτε στρεβλώσεων και οι μεταφορές. Έχουμε το πλαίσιο, θα δούμε πώς θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα με τον καλύτερο τρόπο και όταν είμαστε έτοιμοι θα σας παρουσιάσουμε το συνολικό μας σχέδιο. Θα έχουμε τουρίστες εφέτος. Κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι ο αριθμός τους. Δε θα είναι το ίδιο καλοκαίρι το φετινό με το περυσινό. Θα έχουμε ένα πλήγμα αναπόφευκτα, αλλά σκοπός είναι να περιορίσουμε τις απώλειες στο μικρότερο δυνατό επίπεδο και να προετοιμαστούμε ώστε η χώρα μας να είναι φάρος. Να έχουμε μία μεγαλύτερη τουριστική περίοδο και να προετοιμάσουμε την επόμενη. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε και αυτό, αλλά χτίζουμε πάνω στην πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε...", συμπλήρωσε.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα υπάρξει σταδιακή επανεκκίνηση των αεροπορικών μετακινήσεων στο εσωτερικό, ενώ τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί το πλαίσιο για άπασες τις μετακινήσεις, είτε αυτές είναι αεροπορικές, είτε οδικές, είτε ακτοπλοϊκές. Παράλληλα, οι μετακινήσεις προς τον Αργοσαρωνικό θα σηκώσουν…αυλαία στις 26 Μαΐου.

  "Ενόψει της απελευθέρωσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από τη Δευτέρα, αύριο θα ανακοινωθούν λεπτομερώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν τις αεροπορικές, τις ακτοπλοϊκές και τις οδικές μεταφορές. Έτσι, τόσο οι ταξιδιώτες όσο και οι επαγγελματίες του χώρου θα γνωρίζουν τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν", είπε ο κ. Πέτσας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλάδοι, όπως αυτός της εστίασης, να ανοίγουν νωρίτερα, εφόσον το επιτρέπουν τα δεδομένα της επιδημίας.

  "Τουρισμός σε καραντίνα δεν υπάρχει. Επομένως, αυτό που κάνουμε είναι να έχουμε σκεφτεί όλα τα υγειονομικά και ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, το συνδυασμό των ζητημάτων που σχετίζονται με την απασχόληση και την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και αυτά θα ανακοινωθούν όλα μαζί...Πρέπει όλοι να πειστούν όχι μόνο ότι θα αρθεί η απαγόρευση, για να ανοίξουν ό,τι σχετίζεται με τον τουρισμό, αλλά να κατανοήσουν ότι θα έχουν και τον ανάλογο τζίρο…Εμείς φροντίζουμε, ώστε να υπάρχει διασφάλιση ότι είναι προς το συμφέρον τους να ξεκινήσουν την οικονομική τους δραστηριότητα, έστω και με κάποιους μήνες καθυστέρηση", τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

  Ας σφραγίσουμε το διαβατήριο

  Εστιάζοντας στο άνοιγμα των 515 οργανωμένων παραλιών της χώρας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες και θα ελέγχεται η εφαρμογή τους. "Αυτό είναι ένα σημαντικό τεστ που πρέπει να περάσουμε με επιτυχία. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα γιατί μέχρι σήμερα έχει επιδείξει υποδειγματική αντιμετώπιση της πανδημίας. Τώρα καλούμαστε να δείξουμε ότι, με κανόνες και ωριμότητα, μπορούμε και αυτό το Καλοκαίρι να απολαύσουμε τις ομορφιές της Πατρίδας μας με ασφάλεια. Αυτό θα είναι το καλύτερο διαβατήριο για την επανεκκίνηση όχι μόνο του εσωτερικού, αλλά κυρίως του εξωτερικού τουρισμού. Ας το σφραγίσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο", επεσήμανε.

  Διαβάστε ακόμη:

  * Σ. Πέτσας: Δεν θα ήταν σώφρον να έχουμε ξοδέψει από την αρχή όλα τα χρήματα όπως ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021