Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 19:42

  Πρόταση εισαγγελέα: Να επιστρέψει στις φυλακές ο παιδεραστής- καθηγητής

  Πρόταση εισαγγελέα: Να επιστρέψει στις φυλακές ο παιδεραστής- καθηγητής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την επιστροφή στις φυλακές του 56χρονου καθηγητή – παιδεραστή , ο οποίος αποφυλακίστηκε με υφ’ όρο απόλυση έχοντας παραμείνει 8 χρόνια και 5 μήνες κρατούμενος για ποινή 202 ετών (20 εκτιτέα)  εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο η αρμόδια εισαγγελέας για να προληφθεί , όπως λέει, κίνδυνος της δημόσιας τάξης από την τέλεση αδικημάτων σαν εκείνα για τα οποία καταδικάστηκε.     

  Ο κατηγορούμενος συνελήφθη πριν από λίγες μέρες στα Μουδανιά Θεσσαλονίκης αφού , όπως αναφέρει η κατηγορούσα αρχή , είχε παραβιάσει έναν από τους όρους παραμονής του που του είχαν τεθεί για την αποφυλάκιση του, και αφορούσε στην μη απομάκρυνση του από την περιοχή κατοικίας του στη Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

  Υπενθυμίζεται ότι η αποφυλάκιση του κατηγορούμενου τον περασμένο μήνα είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, καθώς είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων και προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να εξεταστεί αν χωρεί η άσκηση ένδικου μέσου κατά του επίμαχου βουλεύματος.

  Παραβίαση περιοριστικού όρου

  Ωστόσο ενώ ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός είχε ζητήσει αντίγραφο της δικογραφίας και του βουλεύματος αποφυλάκισης, ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς αφού εντοπίστηκε να παραβιάζει τον περιοριστικό όρο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας Πρωτοδικών Χριστίνα Φασούλα ζητεί από το Συμβούλιο Πρωτοδικών Γρεβενών την ανάκληση της υφ΄όρων απόλυσης του κατηγορουμένου, καθώς συντρέχει επείγουσα ανάγκη γιατί ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει τόπο διαμονής την Καλαμαριά και όταν αναζητήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος της περιοχής στην διεύθυνση που είχε δηλώσει δεν τον γνώριζε κανείς. 

  Σύμφωνα με την εισαγγελέα ο προπονητής πρέπει να επιστρέψει στην φυλακή για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του που είναι 7 χρόνια και 10 μήνες.

  Συγκεκριμένα αναφέρει:

  "…..διακριβώθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας , από ένοικο της οικοδομής, ότι δεν διαμένει στην δηλωθείσα ως άνω διεύθυνση και ειναι εντελώς άγνωστο άτομο στην περιοχή. Με τη συμπεριφορά του αυτή ο ανωτέρων . Με τη συμπεριφορά του αυτή ο ανωτέρω, χωρίς να αιτηθεί προηγουμένως την τροποποίηση των υποχρεώσεων που του επιβλήθηκαν δυνάμει του προαναφερόμενου βουλεύματος ως προς τον τόπο διαμονής του και χωρίς να εκδοθεί σχετικό τροποποιητικό βούλευμα, που να του επιτρέπει για βάσιμο λόγο να αλλάξει τον τόπο αυτό , εξωτερίκευσε την βούλησή του να μην υποβάλει τον εαυτό του στο ως άνω στάδιο εκτελέσεως τnς ποινής του , κατά το χρόνο της δοκιμασίας του. Ακολούθως και για τους παραπάνω λόγους διατάχθηκε…. η προσωρινή σύλληψή του , επειδή κρίθηκε ότι συντρέχει περίπτωση επείγουσας ανάγκης , λόγω της παραβίασης του όρου της διαμονής του , κατά τα προαναφερόμενα , για να προληφθεί κίνδυνος της δημόσιας τάξης, από την τέλεση από τον ίδιο παρόμοιων , με αυτά για τα οποία ήδη καταδικάστηκε, εγκλημάτων" .

  Τον τελικό λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο Γρεβενών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ