Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 12-Μαϊ-2020 13:52

  Τι ζητάνε οι εργαζόμενοι επισιτισμού - τουρισμού από την κυβέρνηση

  Τι ζητάνε οι εργαζόμενοι επισιτισμού - τουρισμού από την κυβέρνηση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστολή προς τους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Τουρισμού έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό  (ΠΟΕΕΤ), με την οποία επαναλαμβάνουν τα αιτήματα του κλάδου τους.

  Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό –τουρισμό ζητάνε:

  - Να συνεχιστεί η επιδότηση ανεργίας μέχρι την ημέρα επαναπρόσληψης την 1η Ιουλίου. Για όσους θα παραμείνουν άνεργοι φέτος το καλοκαίρι να εξακολουθήσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας μέχρι την έναρξη της περιόδου 2021.

  - Να μπουν στις ρυθμίσεις όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς χιλιάδες συνάδελφοι έμειναν εκτός είτε γιατί δεν πήραν επίδομα ανεργίας ή εποχικό, είτε γιατί εργάζονται με συμβάσεις μιας μέρας, είτε είναι στα προγράμματα μετεκπαίδευσης.

  - Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων γι’ αυτούς που θα δουλέψουν για το επίδομα ανεργίας τον Χειμώνα του 2020 από 100 σε 50 αφού στην καλύτερη περίπτωση θα εργαστούν για 2 μήνες.

  - Να καλυφθούν οι μισθοί τους στο επίπεδο της Κλαδικής σύμβασης Ξενοδοχοϋπαλλήλων που ισχύει μέχρι 31/8/2020 και είναι γενικώς υποχρεωτική, καθώς και η κάλυψη των ασφαλιστικών μας εισφορών.

  - Να κηρυχθεί υποχρεωτική η κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας στον Επισιτισμό. Τέλος η ΠΟΕΕΤ ζητά συνάντηση-τηλεδιάσκεψη με τους παραπάνω Υπουργούς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ