Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Μαϊ-2020 16:10

  Γ. Πλακιωτάκης: Αναγκαίο να κάνουμε όλα όσα απαιτούνται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα

  Γ. Πλακιωτάκης: Αναγκαίο να κάνουμε όλα όσα απαιτούνται για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με στόχο την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και τη μείωση των πνιγμών και των ατυχημάτων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης είχε σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού SafeWaterSports, Παναγιώτη Πασχαλάκη, με αφορμή και τη σημερινή επέτειο της Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Πνιγμών και Θαλασσίων Ατυχημάτων.

  Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα εξής:

  - Η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός του Πληροφοριακού Συστήματος της Λιμενικής Αστυνομίας, που έχει αναπτύξει και δωρίσει το SafeWaterSports, με την ευγενική χορηγία της AlphaBank. Με την αναβάθμιση αυτή, οι έλεγχοι θα γίνονται με τη χρήση φορητής συσκευής (τάμπλετ) και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα έχουν online πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται, ενώ τυχόν παραβάσεις θα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο.

  - Η προμήθεια περισσοτέρων από 100 τάμπλετ, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας που θα διενεργήσει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

  - Η ενημερωτική καμπάνια για την ασφάλεια στη θάλασσα των ανθρώπων της 3ης ηλικίας, που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Ναυτιλίας, της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Λιμενικού Σώματος, του υπουργείου Υγείας και του SafeWaterSports.

  - Οι νομοθετικές αλλαγές που προωθούνται από πλευράς υπουργείου με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και τις θαλάσσιες δραστηριότητες αναψυχής.

  - Η δημιουργία του γραφείου "Ψηφιακής Διαχείρισης - Ελέγχου θαλάσσιων δραστηριοτήτων & ασφάλειας στη θάλασσα", εντός της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας, για τον καλύτερο συντονισμό όλων των ανωτέρω κοινών δράσεων.

  "Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην πρόληψη των πνιγμών και των θαλασσίων ατυχημάτων. Πρόκειται για μια σημαντική υπενθύμιση που αποκτά ξεχωριστή αξία καθώς η πατρίδα μας έχει 15.147 χιλιόμετρα ακτογραμμής και πολύ μεγάλο αριθμό νησιών" τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας προσθέτοντας ότι είναι "αναγκαίο να κάνουμε όλα όσα απαιτούνται ώστε να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή στην θάλασσα".

  Ο Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε επίσης ότι "στο πλαίσιο αυτό όραμα του υπουργείου και της SafeWatersSports είναι η δημιουργία των καλύτερων δυνατών πρακτικών, ικανών να καταστούν πιλότος τόσο για την Ευρώπη, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα".

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οργανισμού "SafeWaterSports", Παναγιώτης Πασχαλάκης είπε ότι "η θέσπιση της σημερινής Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Πνιγμών και Θαλασσίων Ατυχημάτων είναι μέρος μιας μεγάλης σειράς πρωτοβουλιών που ο Οργανισμός έχει αναπτύξει από κοινού με το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή".

  "Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας πρωτοπόρο σε θέματα ασφάλειας στο νερό και τη θάλασσα [...] Οφείλω να επισημάνω την καθοριστικής σημασίας υιοθέτηση των πρωτοβουλιών μας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την άμεση ανταπόκριση του στις προσπάθειές μας" τόνισε ο κ. Πασχαλάκης.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021