Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 09-Μαϊ-2020 21:05

  Επίσκεψη Γ. Πατούλη στις δομές αστέγων Νίκαιας και Πειραιά

  Επίσκεψη Γ. Πατούλη στις δομές αστέγων Νίκαιας και Πειραιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Εξασφαλίσθηκε η παράταση της χρηματοδότησης για τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών αστέγων μέχρι το τέλος της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, ενώ προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η συνέχιση της χρηματοδότησης και στο πλαίσιο του νέο ΠΕΠ Αττικής 2021 – 2027" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

  Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η συνολική εγκεκριμένη από το ΠΕΠ Αττικής χρηματοδότηση για τη λειτουργία των 13 δομών αστέγων, ανέρχεται στο ποσό των 14,21 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν παρασχεθεί πάνω από 650.000 υπηρεσίες ατομικής φροντίδας και υγιεινής, στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής κλπ στους ωφελούμενους. Από τις 13 αυτές δομές, 7 αφορούν σε Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας και 6 σε υπνωτήρια. Οι δομές χωροθετούνται στους δήμους της Αθήνας, του Πειραιά, της Καλλιθέας, του Ασπρόπυργου και Νίκαιας - Ρέντη.

  Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε σήμερα τις δομές αστέγων Νίκαιας και Πειραιά, οι οποίες χρηματοδοτούνται από πόρους του Άξονα Προτεραιότητας 9 του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς και για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στις δομές, ο Γ. Πατούλης παρέδωσε υγειονομικό υλικό για την προστασία του προσωπικού και των φιλοξενούμενων. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, "οι νέες συνθήκες, που δημιουργούνται από την πανδημία του κορωνοϊού, επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αυτό υποδηλώνει και η σημερινή μας παρουσία εδώ".

  Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Πατούλης, "όπου κριθεί αναγκαίο θα υπάρξει χρηματοδότηση και για νέες δομές".

  Τον περιφερειάρχη, συνόδευαν στην επίσκεψή του η αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου και ο προϊστάμενος της διαχειριστικής αρχής, Δ. Δρόσης.

  Σημειώνεται πως την ευθύνη λειτουργίας των δομών αστέγων σε Νίκαια και Πειραιά έχει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιά και Νήσων. Ο πρόεδρος του ομίλου, Γ. Μαρωνίτης, υποδέχθηκε τον περιφερειάρχη, και αφού τον ευχαρίστησε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τις δομές, τον ενημέρωσε για τη λειτουργία τους και για τα μέτρα πρόληψης λόγω κορονοϊού. Επιπλέον αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας και κοινωνικού γηροκομείου στο οποίο θα μπορούν να φιλοξενούνται συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη. Στις δύο δομές Νίκαιας και Πειραιά λειτουργούν υπνωτήρια και Ανοικτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων. Συνολικά από την αρχή της λειτουργίας τους το 2017 και μέχρι το τέλος του 2019 έχουν εξυπηρετήσει 733 άτομα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ