Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 05-Μαϊ-2020 12:19

  Κ. Τσιάρας: Καμία κατάργηση της προφορικής διαδικασίας στα δικαστήρια - Έκτακτο μέτρο για την προστασία των εργαζομένων

  Κ. Τσιάρας: Καμία κατάργηση της προφορικής διαδικασίας στα δικαστήρια - Έκτακτο μέτρο για την προστασία των εργαζομένων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως έκτακτο μέτρο με ισχύ έως τις 31 Αυγούστου, το οποίο εφαρμόζεται μόνο με τη συναίνεση των διαδίκων, περιέγραψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, την επέκταση της έγγραφης διαδικασίας και στις ειδικές διαδικασίες των δικαστηρίων.

  Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Νάντιας Γιαννακοπούλου, ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται καμία κατάργηση της προφορικής διαδικασίας (δηλαδή με παρουσία δικηγόρων και διαδίκων) αλλά πρόκειται για έκτακτο μέτρο που έχει ως στόχο την προστασία των εργαζομένων στο χώρο των δικαστηρίων.

  Όπως είπε χαρακτηριστικά "….εκφράσατε την ανησυχία για την κατάργηση προφορικής διαδικασίας στις ειδικές διαδικασίες. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αν δεν υπάρξει συναίνεση των διαδίκων. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσουμε. Κι αυτό είπαμε ότι ούτως ή άλλως θα ισχύει μόνο μέχρι τις 31/8/2020 και αν φυσικά συμφωνούν και οι δύο πλευρές, άλλως δεν συζητάμε για κάτι τέτοιο. Όμως δεν μπορεί από τη μία πλευρά να ζητάμε να προστατέψουμε τους εργαζόμενους στο χώρο της Δικαιοσύνης και από την άλλη πλευρά να ζητάμε οι διαδικασίες να επανέλθουν όπως πριν".

  Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο ο υπουργός ξεκαθάρισε το τοπίο για τις αποκαλούμενες δίκες χωρις διαδίκους και δικηγόρους που θα αποτελέσουν τη βάση επανεκκίνησης των δικών στα διοικητικά δικαστήρια.

  Π. Στ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ