Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Απρ-2020 14:21

  Χ. Θεοχάρης στο ραδιόφωνο του BBC: Θα λάβουμε σημαντικές προφυλάξεις για τους τουρίστες

  Χ. Θεοχάρης στο ραδιόφωνο του BBC: Θα λάβουμε σημαντικές προφυλάξεις για τους τουρίστες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Επιθυμούμε να έλθουν στην Ελλάδα. Βεβαίως θα λάβουμε μέτρα προφύλαξης, όσον αφορά τις απαιτήσεις πριν από το ταξίδι καθώς επίσης στον τρόπο με το οποίο ταξιδεύουμε, στον τρόπο διαμονής, τις παραλίες κλπ, θα εφαρμοστούν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Υποδεχόμαστε τουρίστες για περισσότερο από πενήντα χρόνια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με τη φιλόξενη διάθεση για την οποία είμαστε πασίγνωστοι" δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο ραδιόφωνο του BBC.

  "Επιδείξαμε ηγετική ικανότητα στον τρόπο που αντιμετωπίσαμε την υγειονομική πλευρά αυτής της κρίσης. Έχουμε πολύ πιο επίπεδη καμπύλη από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη ή ίσως και από τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Δε θα αλλάξουμε τακτική όσον αφορά αυτό. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε πολύ σημαντικές προφυλάξεις. Αλλά θα το κάνουμε αυτό επιτρέποντας ταυτόχρονα την οικονομική δραστηριότητα. Άρα θα πρέπει να νιώθει κανείς ασφαλής, η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και από πολλές απόψεις πολύ πιο ασφαλής – λυπάμαι που το λέω- από  τη δική σας χώρα" τόνισε.

  Όσον αφορά τυχόν εργαστηριακό έλεγχο πριν το ταξίδι, ο υπουργός Τουρισμού είπε πως το θέμα συζητείται με τους επιδημιολόγους μας αυτές τις μέρες. "Είναι πολύ πιθανό ότι θα τεθούν κάποιες προϋποθέσεις πριν το ταξίδι. Αλλά φυσικά αυτό θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην ανησυχεί κανείς, όταν ταξιδεύει και όταν μένει στο εξωτερικό, ότι θα έρθει σε επαφή – όσο αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατό- με άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό.Ελπίζουμε επίσης ότι, μέχρι να ξεκινήσει η τουριστική περίοδος - κάτι που φυσικά θα γίνει πολύ αργότερα από κανονικές εποχές –, η τεχνολογία της υγείας θα έχει βρει καλύτερες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Καλύτερα τεστ, πιο ακριβή και οικονομικά επίσης".

  Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ