Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Απρ-2020 14:18

  Κ. Τσιάρας για επαναλειτουργία δικαστηρίων: Τα μικρά προβλήματα ξεπεράστηκαν - Πρωτόγνωρη υπευθυνότητα των υπηρεσιών

  Κ. Τσιάρας για επαναλειτουργία δικαστηρίων: Τα μικρά προβλήματα ξεπεράστηκαν - Πρωτόγνωρη υπευθυνότητα των υπηρεσιών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για απαρέγκλιτη τηρηση των μέτρων προστασίας των πολιτών, υπαλλήλων και δικηγόρων έκανε λόγο, αποτιμώντας την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας  των υποθηκοφυλακείων, των πρωτοδικείων και των ειρηνοδικείων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωστας Τσιάρας από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Αναφέρθηκε δε σε μικροπροβλήματα τα οποία, όπως είπε, ξεπεράστηκαν.

  Όπως ανέφερε, "…το συναλλασσόμενο με τις υπηρεσίες κοινό επέδειξε κατά τη γνώμη μου πρωτόγνωρη υπευθυνότητα, ωριμότητα και βεβαίως συνέπεια στην προσπάθεια του ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες για τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τον ΕΟΔΥ. Τα μέτρα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, του υπουργείου προστασίας του πολίτη, της δημοτικής αστυνομίας και βεβαίως των ανθρώπων που εργάζονται στην ιδιωτική ασφάλεια.

  Σήμερα έγινε ένα βήμα ήταν το πρώτο βήμα. Ξέρουμε ότι υπήρξαν κάποια μικρά προβλήματα είμαστε όμως εδώ προκειμένου στο επόμενο χρονικό διάστημα να κάνουμε τα επόμενα βήματα με σταθερότητα και ευθύνη δείχνοντας πραγματικά την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε σε μια προσπάθεια για την επανένταξη όλων των διαδικασιών της Ελληνικής Δικαιοσύνης στην Κανονικότητα.

  Εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του πολίτη και βεβαίως υπήρξε η ανταπόκριση που επιθυμούσαμε. Ταυτόχρονα ήρθαμε σε  συνεννόηση με την ΚΕΔΕ προκειμένου και η δημοτική αστυνομία με τον τρόπο της να συνδράμει και από την άλλη πλευρά σας είναι γνωστό ότι έχουμε ανακοινώσει σαν υπουργείο Δικαιοσύνης ότι συμβάλαμε με το δικό μας τρόπο με ιδιωτικές εταιρίες security προκειμένου να διαφυλάξουμε την τάξη στα πρωτοδικεία, στα ειρηνοδικεία και βεβαίως στα υποθηκοφυλακεία. Είναι λογικό ότι μετά από τόσες ημέρες απραξίας να υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μια πολύ μεγάλη ανάγκη από αριθμό συμπολιτών μας και αντιλαμβάνεται κανένας ότι όλα αυτά τα προβλήματα προκύπτουν κυρίως από αυτή τη μεγάλη και έντονη προσέλευση.

  Από εκεί και πέρα όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναδείξουμε κυρίως το ρόλο της ατομικής ευθύνης του καθένα στην τήρηση των μέτρων για τα οποία μας έχει μιλήσει και ο ΕΟΔΥ και η αρμόδια εθνική επιτροπή. Όλα αυτά είναι προβλήματα τα οποία τα γνωρίζουμε ξέρετε όμως πάρα πολύ καλά ότι για να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα σαν κοινωνία πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον και από τη δική μας πλευρά τα απαραίτητα βήματα ώστε και οι δικές μας υποχρεώσεις μέσα από τα μέτρα ατομικής προστασίας να τηρούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ