Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 14:55

  Για περιορισμό της λειτουργίας κλινικών του νοσοκομείου Ρεθύμνου, λόγω υποστελέχωσης, κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ του νομού

  Για περιορισμό της λειτουργίας κλινικών του νοσοκομείου Ρεθύμνου, λόγω υποστελέχωσης, κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ του νομού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για υποστελέχωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου σε ιατρικό προσωπικό κάνει λόγο η Ένωση γιατρών ΕΣΥ του νομού.

  Όπως αναφέρουν οι γιατροί, τα προβλήματα στελέχωσης "δημιουργήθηκαν λόγω της συνταξιοδότησης και των παραιτήσεων αρκετών συναδέλφων τα τελευταία 2 χρόνια", καθώς και της καθυστέρησης στην προκήρυξη των θέσεων που άδειασαν και ειδικά σε κάποια νευραλγικά τμήματα του νοσοκομείου, όπως η Παθολογική κλινική, η Πνευμονολογική κλινική και το Αναισθησιολογικό τμήμα, που "λειτουργούν σε επικίνδυνα όρια" και τονίζουν ότι απαιτείται, τουλάχιστον διπλασιασμός του προσωπικού. 

  "Το Ρέθυμνο είναι ένας μεγάλος νομός με ιδιαιτερότητες (τουρισμός, καρναβάλι, έλλειψη ιδιωτικών δομών νοσηλείας) που απαιτεί ένα αξιόπιστο και ετοιμοπόλεμο νοσηλευτικό ίδρυμα. Δυστυχώς, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αυτό δεν υπάρχει. Όχι μόνο είναι αδύνατο να λειτουργήσουμε τις νέες κλίνες και άρα τα περιστατικά κορονοϊού, αλλά και να διαχειριστούμε και τη καθημερινή ρουτίνα των περιστατικών", αναφέρουν οι γιατροί επισημαίνοντας πως:

  "Τις επόμενες μέρες θα αναγκαστούμε να ανακοινώσουμε στον κόσμο ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες της πανδημίας και θα αρχίσουμε να περιορίζουμε λειτουργίες και να κλείνουμε κλινικές. Το δημοτικό συμβούλιο, η περιφέρεια και η διοίκηση πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τις επιπτώσεις που θα έχει κάτι τέτοιο στην υγεία των πολιτών, αλλά και στον τουρισμό".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021