Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Απρ-2020 09:12

  Καθηγητής Παναγιωτόπουλος: Λιγότερο από 1% αυτή την στιγμή η ανοσία στην Ελλάδα

  Καθηγητής Παναγιωτόπουλος: Λιγότερο από 1% αυτή την στιγμή η ανοσία στην Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ανοσία του ελληνικού πληθυσμού αυτή την στιγμή είναι λιγότερο από 1% ανέφερε ο κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

  Περιγράφοντας την επόμενη μέρα μετά την άρση των περιορισμών ο ίδιος εξήγησε πως: "Μέχρι τώρα στόχος ήταν να διακοπεί η κυκλοφορία του ιού. Από εδώ και πέρα στόχος είναι η ελεγχόμενη πορεία του ιού σε επίπεδα χαμηλά προς μέτρια και αν δούμε να ανεβαίνουν περισσότερο θα πρέπει να παρθούν ξανά μέτρα. Ελπίζουμε όμως ότι θα υπάρχει ελεγχόμενη κυκλοφορία του ιού με αποτέλεσμα να αποκτούν ανοσία οι άνθρωποι και λίγο - λίγο να χτίζουμε έτσι την ανοσία του Ελληνικού πληθυσμού". 

  Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι το καλοκαίρι είναι ιδανικό για αυτό διότι η υψηλή θερμοκρασία συμβάλλει στην πιο μετριασμένη κυκλοφορία του ιού.

  "Το κρίσιμο σε αυτό το πρώτο κύμα είναι να μολυνθούν άνθρωποι που κατά τεκμήριο θα νοσήσουν ήπια όπως  τα παιδιά και οι νέοι και ταυτόχρονα παίρνοντας αυστηρά μέτρα να μην προχωρήσει η μετάδοση σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Εκεί θα κριθούμε'', επισημαίνει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

  Επιπλέον σημείωσε ότι  "βασική αρχή είναι οι αποστάσεις καθώς και η τήρηση μέτρων υγιεινής" .

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ