Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Απρ-2020 22:01

  Δικηγόροι Αθηνών: Αποχή στις 28 Απριλίου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας δικαστηρίων και υποθηκοφυλακείων

  Δικηγόροι Αθηνών: Αποχή στις 28 Απριλίου, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας δικαστηρίων και υποθηκοφυλακείων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Μπλοκάρουν το άνοιγμα Υποθηκοφυλακείων και Πρωτοδικείου με αποχή στις 28 Απριλίου, οι δικηγόροι της Αθήνας. Η απόφαση έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωσή τους με την οποία εξέφραζαν επιφυλάξεις για τα μέτρα προφύλαξής τους στα δικαστήρια, με επιστολή τους μάλιστα προς τον Σωτ. Τσιόρδα. Η απόφαση αφορά μόνο την Αθήνα και αναφέρει: 

  "Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ, κατά τη σημερινή (24/4) συνεδρίασή του, ενόψει των τελευταίων κρίσιμων εξελίξεων, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Αθηνών την προσεχή Τρίτη 28.4.2020 από την άσκηση των καθηκόντων τους, τόσο των δικαστικών, όσο και των εξωδικαστικών (υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία), χωρίς πλαίσιο (ήτοι, χωρίς χορήγηση κατ’ εξαίρεση αδειών).

  Η στάση του σώματος θα επανακαθοριστεί κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη 28.4.2020 ώρα 13.00.

  Θα ακολουθήσει αναλυτικότερη ανακοίνωση μετά το πέρας της συνεδρίασης για το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου".

  Μέτρα

  Η πορεία ειχε ουσιαστικά προδιαγραφεί με την χθεσινή ανακοίνωση της συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων που ανέφερε ότι "το δικηγορικό σώμα τάσσεται υπέρ της ασφαλούς επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, με βάση τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και την τήρηση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων γενικής και ατομικής προστασίας, που θα εγγυώνται την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών και θα διασφαλίζουν την δημόσια υγεία", αναφέροντας μάλιστα πως αν δεν υπάρξουν απαντήσεις θα κατέβουν σε αποχή από τις 28 /4 έως τις 5/5. 

  Τελικά την απόφαση όπως φαίνεται δεν ακολουθούν οι υπόλοιποι δικηγορικοί σύλλογοι, ενώ οι δικηγόροι της Αθήνας περιορίζονται σε μονοήμερη αποχή η οποία όμως μπλοκάρει την κυβερνητική εξαγγελία για άνοιγμα των δικαστηρίων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ