Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Απρ-2020 16:25

  Στήριξη στον Σύλλογο Γυναίκα & Μονογονεϊκή Οικογένεια

  Στήριξη στον Σύλλογο Γυναίκα & Μονογονεϊκή Οικογένεια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις ενέργειες και τα αιτήματα που έχει πραγματοποιήσει αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γυναίκα & Μονογονεϊκή Οικογένεια και η πρόεδρός του Τσεσμελή Ειρήνη. 

  Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: 

  "Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες εποχές που διανύουμε  με την δύναμη της φωνής μας και των δικαιωμάτων μας, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Μονογονεϊκή Οικογένεια. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς στηρίζουμε και εξυπηρετούμε μόνους γονείς που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, ώστε να έχουν τουλάχιστον τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ευχαριστούμε όλους τους ΟτΑ και την Περιφέρεια που άμεσα έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματά μας για χορήγηση βοήθειας στην κοινωνικά ευπαθή ομάδα αυτή της Μονογονεϊκής Οικογένειας. Η βαρύτητά μας σε αυτήν την ομάδα έγκειται στο γεγονός ότι μόνο ένας γονιός επιμελείται, επιβλέπει, μεγαλώνει και στηρίζει τα παιδιά. Τα παιδιά είναι η προτεραιότητα της κοινωνίας.

  Σας παραθέτουμε δυο πολύ σημαντικά στοιχεία: Α. ότι ο μόνος γονέας στην Ελλάδα είναι η γυναίκα, η μητέρα που όλο το βάρος και οι ευθύνες είναι στους ώμους της σε ποσοστό 98%. Β.  ότι η παιδική φτώχεια αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και θα πρέπει να είναι πρωταρχικός στόχος της κάθε κυβέρνησης και χώρας να την καταπολεμήσει, διότι είναι η γενιά του αύριο. Είναι ανεπίτρεπτο να πεινάνε τα παιδιά της χώρας μας στον 21ο αιώνα.

  Με γνώμονα την ψυχολογική στήριξη των μόνων γονέων που αντικατοπτρίζεται στον ψυχισμό των παιδιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, και την παιδική φτώχεια,σας δηλώνουμε ότι ο σύλλογος Γυναίκα & Μονογονεϊκή Οικογένεια έχει προβεί στα παρακάτω δίκαια αιτήματα στα αρμόδια υπουργεία και φορείς.
  1.Εχει αποσταλεί αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας στον κ. Βρούτση Ιωάννη  με αρ πρωτοκ.13810/1401 και 4042 στην Υφ. κα Μιχαηλίδου Δόμνα αίτημα για να προβλεφθεί επίδομα στις Μονογονεϊκές Οικογένειες. Ακόμη και στην Κύπρο έχουν μεριμνήσει για τις Μονογονεικές Οικογένειες αφού υπάρχει Γραφείο Εξυπηρέτησης Μονογονεϊκών Οικογενειών και λαμβάνουν επίδομα, εκτός όπως και στις Σκανδιναβικές χώρες και την Ευρώπη.

  2. Έχει αποσταλεί αίτημα στα Υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών για παροχή LaptopH/Yστις Μονογονεϊκές Οικογένειες, ενώ έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα στην εταιρεία Vodafoneπου διακρίνετε στον χώρο της τηλεπικοινωνίας να παρέχει δωρεάν στις άπορες Μονογονεικές Οικογένειες δωρεάν internet, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες με σκοπό να συνεχίσουν ισότιμα τις σπουδές τους, σε συμφωνία με τις επιταγές της πρωτοφανούς εποχής που βιώνουμε όλοι μας.

  3.Στον Υπουργό Εργασίας απεστάλη αίτημα του Συλλόγου για άρση της χρονικής προϋπόθεσης επιδότησης στήριξης των μακροχρόνια άνεργων για τις Μονογονεϊκές Οικογένειες  σύμφωνα με τηνΚοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ.οικ. 15687/282/2020ΦΕΚ 1468/Β/16-4-2020 ώστε όλες οι μονογενείς  που είναι άνεργοι να δικαιούνται τα 400ευρώ ασχέτου ημερομηνίας ένταξης τους ως άνεργοι στον ΟΑΕΔ.

  4.Εχει κατατεθεί σχετικό αίτημα τόσο στην Τράπεζα της Ελλάδας, στον Διοικητή κ. Στουρνάρα όσο και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα, με τα Κόκκινα Δάνεια και τον Ν. Κατσέλη που αφορά Μονογονεϊκές Οικογένειες  να συγκαταλεγούν στην αναστολή της καταβολής δόσεων λόγω της Πανδημίας. Παρόλο της ψήφισης της ΠΝΠ με αρφεκ  οι τράπεζες δεν το λαμβάνουν υπόψη και τα αρμόδια δικαστήρια είναι σε αναστολή. Έχει επίσης κατατεθεί υπόψιν όσες Μονογονεικές Οικογένειες, και σας λέω ότι το πλείστων αυτών είναι γυναίκες, που έχουν μπει εγγυήτριες με προσωπική τους περιουσία για επαγγελματικά δάνεια του πρώην συζύγου να διαγράφονται οι οφειλές από αυτές και να μην ενεργοποιούνται δυσμενή μέτρα εναντίον τους σε γονική τους περιουσία, αφού δεν είναι αυτές υπεύθυνες, δεν παίρνουν καν διατροφή, και μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους ενώ βρίσκονται σε κατάσταση ανεργίας.

  5. Έχει καταθεί  αίτημα στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή  αίτημα για μείωση των τεκμηρίων στις Μονογονεικές οικογένειες, όχι γιατί είναι η μοναδική ευπαθή ομάδα, αλλά επειδή μεγαλώνει ένας γονέας παιδιά και λόγο των τεκμηρίων δεν δικαιούνται τα επιδόματα παρόλο που δεν έχουν κανένα εισοδηματικό πόρο.

  6. Έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος της ΔΕΗ με αίτημά μας για ειδικό πρόγραμμα που αφορά τις χρεώσεις σε Μονογονεικές Οικογένειες και έχει δεσμευτεί στην αμέριστη παροχή στήριξης αυτής της ομάδας, όχι γιατί δεν υπάρχουν άλλες ευπαθή ομάδες αλλά γιατί τα παιδιά είναι ο πρωταρχικός πυλώνας στήριξης.
  Είμαστε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους και σας κάνουμε γνωστό ότι όλοι οι άνθρωποι ασχέτου θέσης και status είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένοι και καλοδέχονται τα αιτήματά μας.

  Μένει να δούμε την ανταπόκρισή τους  στα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Είμαστε στον αγώνα και παραμένουμε δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη και δίπλα στα παιδιά".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ