Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Απρ-2020 17:56

  Δήμαρχος Πεντέλης: Είμαστε σε συνεργασία με το υπ. Παιδείας για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

  Δήμαρχος Πεντέλης: Είμαστε σε συνεργασία με το υπ. Παιδείας για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αξιοποίηση χώρων του νοσοκομείου Μπόμπολα στα Μελίσσια, που δεν χρησιμοποιούνται, προωθείται από τον Δήμο Πεντέλης, ως λύση για την κάλυψη των αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

  "Σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως την προηγούμενη εβδομάδα, της έθεσα ως μια πιθανή καλή λύση την παραχώρηση στον δήμο των χώρων της πτέρυγας Μπόμπολα, που δεν χρησιμοποιούνται, για την κάλυψη των αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης. Μάλιστα, της ζήτησα να βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή. Χαίρομαι για την άμεση, θετική αντίδραση της κ. Κεραμέως. Σε συνεργασία μαζί της, βρίσκομαι ήδη σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς, ώστε αυτό το σχέδιο να μπορέσει να υλοποιηθεί", δήλωσε, μεταξύ άλλων, η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά και συνέχισε:

  "Για τη δημοτική αρχή, αποτελεί μια ικανοποιητική λύση. Είναι ένας ιδανικός χώρος για φιλοξενία δομών προσχολικής εκπαίδευσης, ένα όμορφο εκπαιδευτικό και φυσικό περιβάλλον. Ένας χώρος που σήμερα δεν χρησιμοποιείται. Ένας χώρος που θα αποκτήσει έτσι, ουσιαστική κοινωνική χρησιμότητα. Για τον σκοπό αυτό, έχω δώσει ήδη σχετικές οδηγίες σε συνεργάτες μου, ώστε εντός της προσεχούς εβδομάδας να έχουν συγκεκριμένο σχέδιο κάλυψης των αναγκών για την προσχολική εκπαίδευση, που θα παραδώσουμε στο υπουργείο Παιδείας".

  Και η κ. Κεχαγιά κατέληξε λέγοντας: "Το εγχείρημα φυσικά έχει δυσκολίες, αλλά με μεθοδικότητα και πίστη στην ορθότητά του, ελπίζω να τα καταφέρουμε".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021