Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Απρ-2020 13:33

  Κ. Τσιάρας: Δεν υπάρχει ζήτημα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων

  Κ. Τσιάρας: Δεν υπάρχει ζήτημα πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:51

  Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα έναρξης πλειστηριασμών με το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας  Τσιάρας "κλείνοντας" τα σενάρια που κυκλοφορούν  για το θέμα.

  Ο υπουργός παράλληλα σημείωσε ότι είναι σε εξέλιξη σκληρή διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας, ενώ υπενθύμισε ότι "όταν αναλάβαμε βρήκαμε μια ημερομηνία για τέλος του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας κι αυτή ήταν 31 Δεκεμβρίου 2019".

  Εμείς αυτή την ημερομηνία που συμφώνησε η προηγούμενη κυβέρνηση με τους θεσμούς την παρατείναμε ως το τέλος Απριλίου και τώρα διαπραγματευόμαστε σκληρά για νέα παράταση, υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας παρουσιάζοντας τροπολογία για τους όρους λειτουργίας των δικαστηρίων και υποθηκοφυλακείων που ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου.

  "Όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης τελούν υπό αναστολή και θα είναι οι τελευταίες που θα ανοίξουν" είπε χαρακτηριστικά.

  Σε ό,τι αφορά  στο άνοιγμα των δικαστηρίων, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι με την τροπολογία απλοποιείται η διαδικασία συναινετικών εγγραφών για υποθήκες, καθώς λόγω των εκτάκτων αναγκών πρέπει να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός  σε κλειστούς χώρους.

  "Εφόσον επιτραπεί η εκδίκαση υποθέσεων με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες ώστε οι διάδικοι να μην συγχρωτίζονται".

  Στην ίδια τροπολογία επίσης προβλέπεται ο περιορισμός σε ένα μήνα του κλεισίματος των δικαστηρίων έτσι ώστε "να εκδικαστούν οι υποθέσεις στο σύνολο της χώρας και να αποφορτιστεί η ήδη μεγάλη δικαστική ύλη".

  Μ. Νταλιάνη

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ