Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Απρ-2020 12:58

  Γερμανικό Ινστιτούτο: Έγκριση για κλινικές δοκιμές επί υποψηφίου εμβολίου

  Γερμανικό Ινστιτούτο: Έγκριση για κλινικές δοκιμές επί υποψηφίου εμβολίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:59

  Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων ανακοίνωσε την έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών στη Γερμανία επί εμβολίου για την Covid-19.

  Το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι πρόκειται για το τέταρτο υποψήφιο εμβόλιο παγκοσμίως για το οποίο δίνεται έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών, έχει παρασκευασθεί από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Biontech και τη φαρμακευτική Pfizer, και πρόκειται για εμβόλιο RNA.

  Το Ινστιτούτο έδωσε έγκριση για την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών επί 200 υγιών ατόμων ηλικίας από 18 έως 55 ετών.

  Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου θα αφορά άτομα με μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης και σοβαρά περιστατικά προσβολής από τον κορονοϊό.

  Πρόκειται για την πρώτη κλινική δοκιμή ενός υποψήφιου εμβολίου για την COVID-19 που θα ξεκινήσει στη Γερμανία και είναι μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος για την ανάπτυξη ενός τέτοιου εμβολίου.

  Η εταιρείες Pfizer και η Biontech αναμένουν επίσης σύντομα την  έγκριση αυτής της φάσης από τις αρχές των  Ηνωμένων Πολιτειών.
   

  Κλινικές δοκιμές από Πέμπτη στη Μ. Βρετανία 

  Εν τω μεταξύ, χθες έγινε γνωστό πως το  Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα ξεκινήσει την Πέμπτη τη δοκιμή σε ανθρώπους ενός εμβολίου για τον κορονοϊό.

  Η βρετανική κυβέρνηση θα παράσχει χρηματοδότηση 20 εκατ. στερλίνων ($24 εκατ.) στην ομάδα του πανεπιστημίου και επιπλέον 22,5 εκατ. στερλίνες στο Imperial College, όπου οι επιστήμονες εργάζονται επίσης πάνω σε ένα εμβόλιο. Οι επιστήμονες της Οξφόρδης έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι στόχος είναι η παραγωγή 1 εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου έως τον Σεπτέμβριο.

  Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Μ. Βρετανίας Matt Hancock επαίνεσε και τις 2 ομάδες για την "ταχεία πρόοδο" που σημείωσαν και πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα "κάνει τα πάντα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

  Είπε επίσης πως η κυβέρνηση θα επενδύσει και στην παραγωγή ούτως ώστε εάν κάποιο από τα εμβόλια αποδειχθεί αποτελεσματικό, να διατεθεί στον βρετανικό λαό "το συντομότερο που είναι ανθρωπίνως δυνατό".

  Το project του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μια συνεργασία μεταξύ του Ινστιτούτου Jenner του Πανεπιστημίου και του Oxford Vaccine Group, δέχεται αιτήσεις για κλινική δοκιμή -για υγιείς ενηλίκους μεταξύ 18 και 55- από τα τέλη Μαρτίου. Η έρευνα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν ακόμη και αυτή την Πέμπτη.

  Πρόκειται για το πρώτο βρετανικό εμβόλιο που θα υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές και φέρνει τεράστιες ελπίδες ότι θα δώσει την απάντηση για την εξάλειψη του COVID-19.

  Σημειώνεται πως στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 125.000 κρούσματα και 17.339 θάνατοι.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Κορονοϊός: Ελβετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μπορούν να έχουν έτοιμο το εμβόλιο τον Οκτώβριο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ