Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Απρ-2020 12:51

  Έρευνα Vendora: 500 ευρώ σε αχρησιμοποίητα ρούχα έχει η ντουλάπα του Έλληνα

  Έρευνα Vendora: 500 ευρώ σε αχρησιμοποίητα ρούχα έχει η ντουλάπα του Έλληνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με την αξία της μέσης ελληνικής ντουλάπας και πώς αυτή μπορεί να μετατραπεί σε "πράσινη", ντουλάπα, δημοσίευσε σήμερα η Vendora με αφορμή την 50ή επέτειο της Ημέρας της Γης που γιορτάζουμε σήμερα.

  Η έρευνα, σε εθνικό επίπεδο, της Vendora, η οποία είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη πλατφόρμα για την αγοραπωλησία μεταχειρισμένων αντικειμένων, αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες έχουν κατά μέσο όρο 500 ευρώ σε αχρησιμοποίητα ρούχα. Το ποσό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από αυτό που εκτιμούν οι περισσότεροι, δυστυχώς όμως αυτός ο κρυμμένος θησαυρός συνήθως παραμένει ανεκμετάλλευτος.

  Κατά μέσο όρο ο καθένας μας κατέχει περίπου 100 ενδύματα από τα οποία σχεδόν το ένα στα τέσσερα (22,5%), σπάνια ή ποτέ δεν χρησιμοποιείται. Τα ξεχασμένα ρούχα (42,8%) και τα ρούχα που δεν μας κάνουν πλέον (51,9%) είναι οι κύριοι λόγοι που οδηγούν σε αυτό το ενδιαφέρον στοιχείο. Καθαρίζουμε την ντουλάπα μας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, αλλά οι 4 στους 10 Έλληνες δεν εκμεταλλεύονται αυτήν την ευκαιρία.

  Στο 10% των παραπάνω περιπτώσεων μάλιστα, τα ρούχα καταλήγουν σε κάδους απορριμμάτων, το 35,33% καταλήγει σε μια ξεχασμένη γωνία της ντουλάπας ενώ το 54,81% αυτών των ρούχων μεταφέρεται σε σημείο ανακύκλωσης.

  Όπως φαίνεται από το ήμισυ των ερωτηθέντων (50,8%) και κατόπιν πολλαπλών αιτημάτων των χρηστών της, η Vendora πρόσθεσε την επιλογή της δωρεάς των ρούχων, ως επιπλέον επιλογή πέραν της πωλήσεως. Όπως εξηγεί ο Κίμων Τουσμάνωφ, υπεύθυνος Μάρκετινγκ της Vendora, με το να πετάμε τα ρούχα μας σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης, δεν εξασφαλίζουμε πως αυτά καταλήγουν στους ανθρώπους που τα χρειάζονται. "Τώρα γνωρίζουμε ότι το κάθε ένδυμα θα φτάσει σε ένα νέο σπίτι, είτε δωρεάν είτε μέσω πώλησης", αναφέρει.

  Ειδικά στη δεύτερη πιο επιβλαβή για το περιβάλλον βιομηχανία στον κόσμο, τη βιομηχανία της μόδας, η επαναχρησιμοποίηση ρούχων μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για τον πλανήτη μας. Το ξεσκαρτάρισμα της ντουλάπας μας είναι μια τριπλή νίκη: μας δίνει την ευκαιρία να επιστρέψουμε κάτι στην κοινότητά μας και στον πλανήτη, ενώ παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα.

  Πρώτη πλατφόρμα μηδενικών ρύπων στην Ελλάδα

  Η Vendora είναι η πρώτη πλατφόρμα μηδενικών ρύπων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας θετικά στο περιβάλλον και δημιουργώντας μια κοινότητα πιστών μελών που αγοράζουν, μεταπωλούν και ανακυκλώνουν προϊόντα σε περισσότερες από 20 κατηγορίες.

  "Με περισσότερες από ένα εκατομμύριο μηνιαίες επισκέψεις, έχουμε επιτύχει ήδη μείωση 2.500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την έναρξή μας τον Αύγουστο του 2017", λέει ο Robin Schuil, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Vendora. "Ειδικά μετά την επιβολή των αυστηρών μέτρων για την καταπολέμηση του ιού, έχουμε δει τεράστια αύξηση στις εγγραφές και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ χρηστών στη Vendora, γεγονός που δείχνει ότι όλοι μας επανεξετάζουμε τις μελλοντικές μας ανάγκες".

  Στην μάχη των φύλων, όταν πρόκειται για τους χρήστες που πωλούν τα αχρησιμοποίητα ρούχα τους, φαίνεται ότι υπάρχει σαφής νικητής. Δύο φορές περισσότερες από τους άνδρες είναι οι γυναίκες που αποφασίζουν να πουλήσουν τα ρούχα τους online.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ