Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Απρ-2020 18:22

  Νομικό Συμβούλιο Κράτους: Να παραταθεί το δικαστικό έτος

  Νομικό Συμβούλιο Κράτους: Να παραταθεί το δικαστικό έτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με την παράταση του  δικαστικό έτους κατά ένα μήνα, όπως διαφαίνεται ως πρόθεση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, συναινεί  ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκειμένου να μη χαθεί άλλο έδαφος στην εξέλιξη των δικαστικών υποθέσεων που προέκυψε ήδη λόγω του κορονοϊού.  

  Η πρόθεση του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν τα δικαστήρια έως τις 15 Ιουλίου και να ανοίξουν εκ νέου την 1η Σεπτεμβρίου, περιορίζοντας τις δικαστικές διακοπές κατά ένα μήνα (έως σήμερα τα δικαστήρια  έκλειναν την 1η Ιουλίου και άνοιγαν στις 15 Σεπτεμβρίου).

  Ο κ. Τσιάρας πάντως είπε ότι το μέτρο, αν εφαρμοστεί, θα ισχύσει για φέτος και δεν θα παγιωθεί.   

  Υπέρ

  Μέχρι σήμερα  δικαστικές ενώσεις έχουν ταχθεί υπέρ της παράτασης, με την πλειοψηφία πάντως (έως τώρα) να διαφωνεί. Με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, τάσσεται υπέρ της παράτασης:

  "…Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι Λειτουργοί του συμφωνούν με τυχόν παράταση του δικαστικού έτους κατά έναν μήνα, με αντίστοιχο περιορισμό των δικαστικών τους διακοπών. Η παράταση αυτή κρίνεται απόλυτα αναγκαία, αφού η αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων για σχεδόν δύο μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, επιτείνει το γνωστό πρόβλημα των καθυστερήσεων στην απονομή της Δικαιοσύνης, προκαλεί δε σοβαρές επιπτώσεις και μεγάλο κόστος στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ