Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Απρ-2020 11:35

  Θ. Λιβάνιος: Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό, αν βιαστούμε είναι εύκολο να γυρίσουμε στο μηδέν

  Θ. Λιβάνιος: Δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό, αν βιαστούμε είναι εύκολο να γυρίσουμε στο μηδέν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό, είναι εύκολο να γυρίσουμε στο μηδέν αν βιαστούμε" υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ. Αναφερόμενος στην αξιοποίηση της κρίσης πανδημίας, ως όχημα για την επιτάχυνση διαδικασιών εκσυγχρονισμού του κράτους, ο κ. Λιβάνιος είπε ότι "έχουν γίνει σε λίγες εβδομάδες πράγματα που συζητούσαμε χρόνια". Έφερε ως ενδεικτικά παραδείγματα την εξαγγελία των ψηφιακών συντάξεων για μείωση του χρόνου αναμονής στην έκδοσή τους και την ψηφιοποίηση των δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών, δηλαδή το δημοτολόγιο και το ληξιαρχείο.

  "Οι πολίτες, έχουν αποδειχθεί δεκτικοί στη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αλλά έχουν διατηρηθεί και παραδοσιακά κανάλια συμβατικής εξυπηρέτησης, όπως τα ΚΕΠ. Δεν θέλουμε να μείνει κάνεις πίσω στον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά δεν ξεχνάμε και όσους δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες", επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε διαδικασίες, συμπλήρωσε και αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων που είναι είτε σε εξέλιξη είτε ετοιμάζονται, ώστε ο πολίτης να μην χρειάζεται να μεταβαίνει σε υπηρεσίες και να εξυπηρετείται άμεσα.

  Σε σχέση με τον προβληματισμό, εάν η τεχνολογία μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των θέσεων εργασίας μίλησε για κακό αφορισμό. "Το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα δεν κινδυνεύει από απολύσεις ή μειώσεις μισθών, αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα αξιοποιηθεί καλύτερα ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης της χώρας. Αυτό που υπάρχει είναι ένας εκσυγχρονισμός, να υιοθετηθούν νέες τεχνολογίες να πάμε ένα βήμα μπροστά", υπογράμμισε.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ