Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Απρ-2020 14:44

  Τηλεδιάσκεψη Πατούλη με αντιπεριφερειάρχες για το συντονισμό δράσεων υποστήριξης των πολιτών εν μέσω της πανδημίας

  Τηλεδιάσκεψη Πατούλη με αντιπεριφερειάρχες για το συντονισμό δράσεων υποστήριξης των πολιτών εν μέσω της πανδημίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας με κοινωνικό πρόσημο, με στόχο την ανακούφιση πολιτών που δοκιμάζονται περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο", τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλη στους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο το συντονισμό των δράσεων για την καλύτερη υποστήριξη των πολιτών.

  Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων που έλαβε η Περιφέρεια Αττικής το τελευταίο διάστημα, υπογραμμίζοντας πως σε αυτή τη φάση της πανδημίας, έμφαση πρέπει να δοθεί στην εντατικοποίηση των προληπτικών μέτρων στους καταυλισμούς των Ρομά αλλά και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Επίσης εστίασε στην πορεία του υπό εξέλιξη προγράμματος ανακύκλωσης αλλά και στα πασχαλινά γεύματα που θα διανείμει η Περιφέρεια σε ευάλωτους πολίτες.

  Σε ό,τι αφορά τους Ρομά, ο περιφερειάρχης με επιστολή προς τους δημάρχους με καταυλισμούς στη χωρική τους αρμοδιότητα, ζήτησε ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί, με στόχο την καλύτερη προστασία του πληθυσμού. Ζήτησε δε από τους αντιπεριφερειάρχες να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους δήμους και να καταγράφουν τυχόν ανάγκες προκειμένου να τους συνδράμει η Περιφέρεια.

  Σε ό,τι αφορά στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων επισήμανε ότι η Περιφέρεια πολύ έγκαιρα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα προληπτικά μέτρα που έπρεπε να ληφθούν τα οποία και "τηρήθηκαν με συνέπεια". Πρόσθεσε πως η Περιφέρεια έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να συντρέχει τις δομές με υγειονομικό υλικό προστασίας, για την ασφάλεια τόσο των περιθαλπόμενων όσο και του προσωπικού φροντίδας τους.

  Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους αντιπεριφερειάρχες για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να διανείμει πασχαλινά γεύματα το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, σε συνεννόηση με τους δήμους και με τη συνδρομή εθελοντών. Τους κάλεσε να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους δημάρχους, προκειμένου να συντονιστεί η δράση με τον καλύτερο τρόπο.

  Ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη ο περιφερειάρχης επισήμανε πως παράλληλα με τη μάχη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η Περιφέρεια συνεχίζει κανονικά την εκστρατεία για την ενίσχυση της ανακύκλωσης στην Αττική. Ενημέρωσε πως έχουν παραδοθεί απορριμματοφόρα υψηλής τεχνολογίας στους Δήμους Αθηναίων, Πειραιώς, Περιστερίου, Αχαρνών και σταδιακά θα δοθούν σε όλους τους Δήμους, ενώ, θα διανεμηθούν κυτία ανακύκλωσης σε όλες τις αντιπεριφέρειες και σε δημόσια κτήρια. "Οφείλουμε όλοι να υποστηρίξουμε το πρόγραμμά μας, με όλες μας τις δυνάμεις. Η εφαρμογή της περιβαλλοντικής μας πολιτικής θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς χρονοτριβές, παρά τη συγκυρία", τόνισε χαρακτηριστικά.

  Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με την πλατφόρμα e:Presence (https://epresence.gov.gr) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ