Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Απρ-2020 18:38

  Έφυγε από τη ζωή ο Θεοδόσης Καστρίτσιος

  Έφυγε από τη ζωή ο Θεοδόσης Καστρίτσιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την Πέμπτη 9 Απριλίου, έφυγε από τη ζωή ο Θεοδόσης Καστρίτσιος , τ.Διευθυντής  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Δ/νση Μεταποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής. Ο Θ. Καστρίτσιος συνέβαλε στην ανάπτυξη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας με την καθιέρωση του Μητρώου Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών ΜΕΝΟ καθιερώνοντας την εφαρμογή της τυποποίησης και συσκευασίας των φρούτων και λαχανικών της χώρας και στην επισήμανση και ιχνηλασιμότητά τους. 

  Το Δ.Σ.του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών & Χυμών INCOFRUIT – HELLAS και τα μέλη του  εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό του Θ. Καστρίτσιου στους οικείους του.

  Ο Θ. Καστρίτσιος γεννήθηκε το 1946 και σπούδασε στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από όπου και έλαβε το πτυχίο του γεωπόνου.

  Το 1978 διορίστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας στη Δ/νση Γεωργίας Αρκαδίας, όπου εργάστηκε για τη δημιουργία του Κέντρου Σποροπαραγωγής Πατάτας μέχρι το 1984, οπότε και μετατέθηκε στη κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας στην Αθήνα, από όπου συνταξιοδοτήθηκε το 2008 μετά από επιτυχή θητεία 30 χρόνων.

  Υπηρέτησε στη Δ/νση Εισροών Φυτικής Παραγωγής, στη Δ/νση Φυτοπροστασίας, στη Δ/νση Μεταποίησης, Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής, με την ιδιότητα του υπαλλήλου, του Τμηματάρχη και του Διευθυντή και αργότερα, το 2014 ως σύμβουλος Υπουργού κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ το 2014. 

  Μιλούσε Αγγλικά και Γαλλικά, μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ σε θέματα γενετικής και ήταν εκπρόσωπος της χώρας σε Ομάδες Εργασίας της ΕΕ ως εμπειρογνώμονας σε θέματα γενετικής, σποροπαραγωγής, κλπ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ