Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Απρ-2020 15:59

  Τ. Θεοδωρικάκος: Η Αυτοδιοίκηση αξίζει έναν πιο αυξημένο ρόλο στους τομείς της υγείας την επόμενη μέρα της κρίσης

  Τ. Θεοδωρικάκος: Η Αυτοδιοίκηση αξίζει έναν πιο αυξημένο ρόλο στους τομείς της υγείας την επόμενη μέρα της κρίσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πυξίδα για τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης την επόμενη μέρα, όταν θα έχουμε ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, τη δράση που αναπτύσσουν αυτήν την περίοδο οι δήμοι στους τομείς των κοινωνικών υπηρεσιών και της υγείας.

  Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τα γραφεία των κοινωνικών δομών του δήμου Νέας Σμύρνης και είχε συζήτηση με τον δήμαρχο, Σταύρο Τζαουλάκη, τους ιατρούς και το προσωπικό των ιατρείων.

  Λόγω της κρίσης του κορονοϊού ο δήμος έχει δημιουργήσει τέσσερις ομάδες δράσης στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι", τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές στήριξης και μία ηλεκτρονική πύλη. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος, μετά και τη σχετική ενημέρωση από τον κ. Τζαουλάκη, ο Δήμος διανέμει καθημερινά συσσίτια σε περισσότερα από 300 άτομα, ενώ προσφέρει και ψυχολογική στήριξη σε ζητήματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία και το άγχος σε μαθητές που πρόκειται να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις στα πανεπιστήμια.

  Υπηρεσίες, όπως τα ΚΔΑΠ, κοινωνικό φροντιστήριο, παιδικοί σταθμοί λειτουργούν διαδικτυακά, ενώ και το γυμναστήριο λειτουργεί μέσω διαδικτύου με 4.000 επισκέψεις! Στα ιατρεία του Δήμου εξυπηρετούντο πριν από την κρίση περί τα 350 άτομα, τα οποία πλέον εξυπηρετούνται κυρίως μέσω διαδικτύου.

  "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αξίζει να έχει έναν ακόμα πιο ισχυρό και αναβαθμισμένο ρόλο και στον τομέα της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών", τόνισε ο υπουργός, ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο, τους ιατρούς και το προσωπικό των δομών.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ