Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Απρ-2020 13:24

  Δωρεά από ΓΣΕΕ ΜΕΘ, αναπνευστήρων και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού στο ΕΣΥ

  Δωρεά από ΓΣΕΕ ΜΕΘ, αναπνευστήρων και λοιπού ιατρικού εξοπλισμού στο ΕΣΥ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ΓΣΕΕ, σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και για την προστασία της υγείας των πολιτών.

  Προσφέρει άμεσα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πέντε (5) υπερσύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με κλίνες και μόνιτορ, δύο (2) αναπνευστήρες, έναν (1) φορητό υπερηχογράφο και έναν ηχοβολέα.

  Ήδη, σήμερα παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟΝ", νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό SARS–COV ένας φορητός ασπρόμαυρος υπερηχογράφος (ECO1 με δύο υποδοχές κεφαλών και επαναφορτιζόμενη μπαταρία) καθώς και ένας Ηχοβολέας CHISON (Convex C3–A 3.5 HHz). Την αξιοποίηση του εξοπλισμού συντονίζει το υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

  Τα συνδικάτα έμπρακτα και από την πρώτη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση προαγωγής της δημόσιας υγείας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το επόμενο διάστημα η Συνομοσπονδία, σε συνεργασία με τις οργανώσεις-μέλη της, μέσα από την Anti-Covid-19 πλατφόρμα, θα πραγματοποιήσει καμπάνια συλλογής σημαντικού χρηματικού ποσού για την προμήθεια των νοσοκομείων με υγειονομικό υλικό (μάσκες, γάντια, προστατευτικά γυαλιά, κ.λπ.). 

  Τον υπερηχογράφο παρέδωσε στο "Αττικόν" εκπροσωπώντας τη ΓΣΕΕ, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας Βαγγέλης Λίγγος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ