Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Απρ-2020 12:46

  Στ. Πέτσας: Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα

  Στ. Πέτσας: Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:26

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Προς την κατεύθυνση της περαιτέρω αυστηροποίησης των ελέγχων, κυρίως το τριήμερο από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, δείχνει επανειλημμένα η κυβέρνηση, αποδοκιμάζοντας, παράλληλα, φαινόμενα, όπως αυτά στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα.

  "Οι λειτουργίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών και οι εκκλησιές θα είναι κλειστές για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες. Για αυτό αποδοκιμάζουμε περιστατικά όπως αυτά που παρατηρήθηκαν σε δύο εκκλησίες - στο Κουκάκι και την Κέρκυρα. Παραβλέπουν τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τους νόμους που υπαγόρευσαν για την προστασία της δημόσιας υγείας και το κοινό καλό, οι έκτακτες σημερινές περιστάσεις. Κρατάμε την Πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε το συγχρωτισμό. Για να κρατήσουμε χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θυμάτων - που δυστυχώς υπάρχουν. Και για να βγούμε από την υγειονομική κρίση, το ταχύτερο δυνατό, με τις λιγότερες συνέπειες", σημείωσε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες.

  "Άλλο ατομική άσκηση κοντά στο σπίτι μας και άλλο συνωστισμός σε μαρίνες, πεζοδρόμους και πάρκα. Οι έλεγχοι των Αρχών - της Αστυνομίας και του Λιμενικού - είναι αυστηροί και θα γίνουν αυστηρότεροι. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση, ή την Κυριακή του Πάσχα, για να γιορτάσουμε μαζί. Ελέγχονται παλιές και νέες εθνικές οδοί, παράδρομοι, σταθμοί των ΚΤΕΛ και των τρένων, λιμάνια, αεροδρόμια. Λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς Ρομά, σε προσφυγικές και μεταναστευτικές δομές, αλλά και για ειδικές ομάδες, άστεγους και εξαρτημένους. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε, θα το πληρώσουμε", ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  Kυκλοφορεί μαζί με το FORBES
  Σάββατο 24 Απρ 2021